virtuaalibaari.fi

2.1

On aika viikon viimeisen vierailijan, Henu Lahti ja Pernod Ricard Finland – Tervetuloa! Luvassa vauhdikas ja jälleen omanlaisensa ammatillinen näkemys baarityöskentelystä, ajan hengen mukaisesti tekoälyllä höystettynä. Niin, miksi niitä ”kädenlämpöisiä baareja” on niin paljon?

winwin

Mitä tarvitaan? 756 erilaista pienpanimoIPAaa kaappeihin ja kilometrin verran katu-uskottavaa kupariputkea tiskin taakse? Vai olisiko vähemmän enemmän? Riittäisikö liikeidean mukainen ”laadukas lagervetoinen kattaus” tarkkaan mietityillä erikoisuuksilla höystettynä? Oluita, jotka porukka osaa ja joihin sitoudutaan – millä mallilla on poppoon olutosaaminen? Onko tekeminen laadukasta – mitä laatu tarkoittaa oluen (panimotuotteen) kohdalla? …

suutarin lapsilla ei ole kärkisokeria

Baarimesujen opinnot ovat edenneet nopeasti ja käytännössä aletaan olla jo loppusuoralla. Yllättikö jälleen, miten nopeasti aika menee ns. hyvässä seurassa? Ehkä aavistuksen, mutta aikataulussa ollaan ja kesäksi valmistutaan. Loppurutistus menossa ja kaiken muun ohessa ovi käy edelleen tiuhaan, kun vierailija toisensa jälkeen saapuu jakamaan asiantuntijuuttaan. Otetaanpa aiheen tiimoilta pieni pyrähdys …

Cocktails &…

Vauhti on kova. Ovi käy tiuhaan ja vierailevat asiantuntijat vaihtuvat. Tutkinto etenee ja porukat verkostoituvat. Tätä se on parhaimmillaan – yhteisöllisyyttä, jossa tieto ja taito näkemysten kera vaihtavat omistajaa. Taidot kehittyvät ja ihan kaikkea kuultua ja nähtyä ei enää oteta vastaan pureksimatta. Vaan mitäpä oli ohjelmassa tällä kertaa? Suuria tunteita …

puhutko sujuvaa asiantuntijuutta?

Se alkaa baarimesujen peruskuntokausi olla ohi. Pohjavalut ovat valmiit ja ei muuta kuin seinää pystyyn ja aikanaan katon tekoon ja lämmöt päälle. Sitä aina sanotaan, että istutaan joku päivä alas ja katsotaan – milloin? Tuo hetki on nyt, joten hypätään sinne kuuluisaan syvään päätyyn kunnon läiskähdyksen kera. Vieraaksi Nikkasen Jarkko …

luontaisen kaltaisia

Sellaisia ne baarimesut ovat vuodesta toiseen. Niin samanlaisia ja sitten taas niin erilaisia, kuten tälläkin kertaa. Nykyinen ryhmä – mallia 2023 – aloitti opintonsa lokakuussa ja kuluneen peruskuntokauden jäljiltä on aika vetää asiat yhteen ja rauhoittua hetkeksi. Luotetaan hyväksi havaittuun sapluunaan ja perinteisesti Rovaniemelle ensimmäisenä saapui Raittisen Markku ja Äffä. …

valmis !

Olihan huima reissu jälleen kerran. Kesä on jo pitkällä ja viimeisin baarimesu-porukka toivottavasti nauttii täysillä työnsä hedelmistä. Sinne kuuluisaan satamaan ja maaliin päästiin, vaikka klassisesti asiat jäivät viime tinkaan. Tiedän, aikuisopiskelijan arki ei kaikkine twisteine ole aina herkkua, ja sitten taas toisaalta, ei se aina ole niin vaikeaakaan – itsekin …

laumassa vai?

Aikanaan lupasin, että opinnot tulevat menemään nopeasti ja kevät tulee vikkelään. Ja niinhän se jälleen meni. Baarimesut alkavat olla loppusuoralla ja se kuuluisa ammatillinen näkemys valon kera on kirkastunut ja päivittynyt. Kyllä se mieltä lämmittää, kun porukat baariluokkaan kömytessään alkavat välittömästi tykittää. – Laitettiin likkeideaa vastaava jääpalakone, nyt riittää kapasiteetti …

tunnetko lukkosi?

Yksi koko tutkinnon kulmakivistä, tuttu ja turvallinen Karttusen Mikael Anoralta. Tulokulmana edelleen ajankohtainen uusi näkökulma. Niin se vaan menee, että baarimestari on se pelle, jota ilman sirkus pärjää – ei päästetä tätä siihen pisteeseen, eihän? Tullaan pois sieltä tiskin takaa ja hypätään vieraan pöksyihin ja tossuihin. Mietitään omaa tekemistä ja …

pinkkaa & liitua

Flygari roudasi viskijäbän sivistykseen, Rovaniemelle, Lapin Las Vegasiin. Jarkko, Nikkasen Jarkko ja Edrington Finland, ja sitten mennään – kaikki mitä olet aina halunnut tietää viskistä. Viskiä et työssäsi voi välttää ja olettamuksilla ei vaan yksinkertaisesti tässäkään kohtaa pärjää. Viski on Suomen juomakentän voittaja ja ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, joten …