oletko vain käsi joka antaa juotavaa?

oletko vain käsi joka antaa juotavaa?

1 aloitus

Otsikko on yksi lukuisista kysymyksistä, jotka Välitalon Pekka heitti Baarimestarin eat porukalle mutusteltavaksi oman koulutuksensa aikana. Otetaan uudestaan. ”Oletko sinä juomankaataja, pelkkä käsi joka tekee työtä?” Toivottavasti et ole, sillä vuorovaikutustaidoton käsipari on helposti vaihdettavissa, vaikka olisi teknisesti kuinka taitava.

2

Siinä se kuuluisa käsi jälleen on. Tiedon pystyy omaksumaan ja taidon oppimaan, helpostikin, mutta jos sosiaaliset taidot ovat nolla, niin…

Seuraava kaava on tällä foorumilla esitetty aiemmin, mutta ihan vaan kertaukseksi. 100 (tieto) x 100 (taito) x 0 (vuorovaikutustaidot) = 0.

3

4

Millainen on yleinen taso kun puhutaan suomalaisesta baarityöskentelystä? – ”Ehkä ollaan pikkaisen jäljessä erityisesti palveluun liittyen, mutta koskaan ei ole lannistuttu. Ja koko ajan kansainvälistytään.”

5.1

5

Pärjääkö näennäisellä osaamisella? Eivätkö asiakkaat osaa vaatia vai yksinkertaisesti vain tiedä paremmasta?

6

Tuoksun merkityksestä – eikö se niin ollut, että vaikeinta on saada juomasekoitukseen erottuva tuoksu ja keksiä sille hyvä nimi!?

7

Ei meillä Lapissa tällaisia ole 😉

8

9

”Baarimikko tekee, Baarimestari elää sitä mitä tekee.” – Missä menee tekemiselle elämisen raja?

10

11

Savu juomasekoituksen ainesosana. Todella mielenkiintoinen elementti, joka voisi suomalaisille toimia – pienestä asti kun olemme nuotiolla istuneet ja syöneet savustettua ruokaa. Tuostako muuten johtuu mieltymyksemme savuisiin Islayn viskeihin!?

12

13

Ilotulitusta koko rahalla – savukonetta, erilaisia tarjoiluastioita, ravistamista kermasifonilla, tulta, innovatiivisia ainesosia ja ratkaisuja, perusteltuja ammatillisia näkemyksiä, visiointia, rollaamista… Opiskelijan kommentti: ”Mykistävää nähdä todellinen alan huippu tositoimessa.”

15

Lapin matkailuopiston 3rd Hennessy Challenge – aika päästää ryhmä sorvin ääreen leikkimielisen konjakista innovatiivisesti drinkkikilpailun merkeissä. Miten olisi vaikka konjakkia, raparperilikööriä, sokerisiirappia, shiso-lehteä ja karvasta sitruslimonaadia!?

16

17

18

Tiki-hengessä – ”silmä joka vahtii”

19

Tuomarin rooli ei ole koskaan helppo – varsinkaan drinkkikilpailussa

20

Mutta voittaja löytyi pienen mietiskelyn jälkeen – Jessi ja juoma joka sisälsi konjakkia, mustaherukkalikööriä, tuorepuristettua sitruunamehua, sokerisiirappia, kananmunan valkuaista ja maustekatkeroa.

21

Kiitos Moët Hennessy Suomi, Matias ja Pekka 🙂

Pekka, miten evästäisit ”elinkeinoon palaavaa” tutkinnon suorittanutta Baarimestaria? – ” Miettikää pintaa syvemmältä mistä asiakaspalvelu koostuu? Olkaa ihmisiä, olkaa nöyriä ja kunnioittakaa toisia.”   

22

Ja Rovaniemeltä suoraan Amsterdamiin – ”Paljon onnea Pekka Välitalo, Bols Around the Nordics voittaja! Voittonsa myötä Pekka lähtee edustamaan Pohjoismaita Bols Around the World 2014 -kisaan. Kyseessä on maailman laajin avoin baarimestarikilpailu ja Pekka on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen baarimestari kyseisessä finaalissa.” (Teksti ja kuva © Edrington Finland, Bols Bartending).

…He worked like a Swan – sehän me jo nähtiin 😉

 

Kuvat © Ari Manninen, Jessi Leivo, Bols Bartending & Edrington Finland

Vastaa