”luulin osaavani”

”luulin osaavani”

oikea11

Tuohon lausahdukseen ja valokuvaan tiivistyy hienolla tavalla koko jutun juoni. Baarimestareiden eka lähiopetusviikko takana, fiilis puolin ja toisin Amerikkaa, on ”väliraportin” aika. Otsikkoa ei varmaankaan tarvitse avata, mutta tuo valokuva. Kuvassa on kaksi ryhmän opiskelijaa, yrittäjää joilla kummallakin on jo se kaikkien haaveilema oma baari, mutta siitä huolimatta he ovat lähteneet rohkeasti mukaan syventämään omaa osaamistaan ja sitä kautta kehittämään yrityksensä toimintaa. Siitäkin huolimatta, että törmäsivät mm. seuraavanlaiseen kannustavaan alan kommentointiin: ”Miksi ihmeessä? Tuhlaat vaan aikaasi, ei sinun asema muutu!”

Tässä kohtaa tekisi mieli avautua oikein huolella yrittäjyydestä tuohon edellä olevaan ”ammatilliseen näkemykseen liittyen”, mutta annetaan olla. Jätetään noteeraamatta ja mennään positiivisessa sävyssä. Sen verran kuitenkin, että toivottavasti kyseisen yrittäjän ovi käy ja ”tehokas on oikeasti tuottoisaa” – ehkä on hyvä, että jotkut asiat eivät muutu 😉

2

Seuraavassa muutama fiiliskommentti, jotka sopivat yllä olevaan kuvaan kuin nenä päähän – näiden ryhmän tyyppien sanomisten tarkoituksena ei ole pönkittää Mannisen itsetuntoa vaan kertoa siitä missä oikeasti mennään. Mikä tämä juttu, jota tiettyjen tahojen mielestä ei enää tarvita, oikein on. Juttu, jonka puolesta toivottavasti ei herätty taistelemaan liian myöhään. ”Kouluviikko on herättänyt minut ajattelemaan omaa työskentelyä uudelta kantilta, miksi näin? Miksei mulle kukaan ole kertonut tämmöisiä tärkeitä asioita?”

Alkuviikosta puhuttiin, että lähiopetusviikkojen loppupuolella alkaa väsyttää ja koulun jälkeen ollaan ”hapoilla”. Tässä ei olisi voitu olla enempää oikeassa. Keskittymisen taso on koko porukalla ollut niin korkealla, että varmasti energiaa on kulunut huomattavasti. Itselleni iskostui viikon aikana hurja määrä uutta ja syventävää tietoa, josta olen erittäin onnellinen.”

Paljon haastavampaa kuin töissä olo, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että on ihan oikeasti laitettu miettimään tekemistä, tekemään ja opiskelemaan.”

Intohimo alaa kohtaan ja omaan kehittymiseen sai juuri bensaa liekkeihin. Nälkä on suuri.”

Opi, kyseenalaista & kehitä – from big pictures to small sections.”

3

Pistäppä nuori mies mulle jäitä!” 😉

4

5

6

7

8Luulin osaavani paljon, mutta huomasin etten tiiä vielä mistään paljoakaan.” Ja tämä tyypin suusta joka pärjää elinkeinossa mainiosti – näennäisesti kaikki on erinomaisesti molemmin puolin tiskiä. Jatkuu viikolla 38 🙂

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa