tuleeko niitä baarimestareita enää?

tuleeko niitä baarimestareita enää?

Ja toisesta suunnasta saapui Myllykankaan Pete, Shaman Spirits – shamaani (poroineen) lähes itsekin. Päivän agendalla mm. ajatusmaailman avartamista uuden edessä, brändimarkkinointia, alkoholiyrityksen toiminnan ABC ja baarimesun roolin syventämistä. Mahdollisuus myös painua tiskin taakse ja irrotella tuunaamalla ja viilaamalla – ainahan tämä mahdollisuus on olemassa. Ja taas se huomattiin, että vähemmän on ihan oikeasti enemmän, kun vaan osaat pelata ja oikealla tavalla käyttää hyväksesi mm. väripsykologiaa ja ihmismielen mieltymistä makeaan. Pete – mitäpä kuuluu kentälle ja Lapin tiettömille taipaleille? Otsikon kysymykseen vastaan myöhemmin…

Jos olitte paikalla, niin nyt tiedätte ja mieli avartui. Tarina on todella mielenkiintoinen. Kiitos Pete ja Shaman Spirits – nyt tiedetään. Tässä yhteydessä jälleen kerran Kiitokset kaikille teille alan toimijoille, jotka edelleen koette tärkeäksi jalkautua käsiparien joukkoon.

Niistä baarimestareista. Kyllä niitä tulee jatkossakin uuden tutkinnon alla. Kyseessä on Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, jonka voit suorittaa kahta polkua (osaamisalaa) pitkin. Toinen noista poluista on baarin asiakaspalvelun osaamisala, jonka lopputulemana on baarimestarin tutkintonimike. Eli kyllä. Tutkinto muuttuu ja eat:sta tulee at (ja ammattitutkinto on aina enemmän kuin perustutkinto), mutta muuten kaikki on enemmän ja vähemmän ennallaan. Itse asiassa moni asia on paljon paremmin kuin aiemmin, sillä uuden tutkinnon perusteet ja ammattitaitovaatimukset on kirjattu huomattavasti ammattimaisemmin kuin aiemman baarimestarin eat:n. Toisaalta, koulutuksen järjestäjähän jälleen kerran määrittelee omat resurssinsa ja laadulliset kriteeriinsä (kuinka korkealle riman nostaa) joten… Usko kuitenkin on, että tämä tutkinto ei ”notkahda” kuten aiempi baarimestarin eat, jonka arvon määritteli missä sen suoritit. Näin. Kaikki Te jotka heititte jo lusikkanne kaivoon ja tuskailitte kadonneen ammattinimikkeen perään – nyt koulutuksen järjestäjiä aiheen tiimoilta ”ahdistelemaan” ja aikanaan koulun penkille osaamista, ymmärrystä ja näkemystä syventämään. Hakemaan baarimestarin ammattinimike, joka ei ole kadonnut minnekään.

Meidän, Lapin koulutuskeskus REDU:n (se Rovaniemen baarimestarin eat) osalta on tarkoitus polkaista tutkinto käynti syksyllä 2019. Ja jos minulta kysytte, niin entisellään on, ja tietyiltä osin niin paljon enemmänkin. Ja siitä lähdetään, että uusi porukka aloittaa jälleen opinnot. Rovaniemen kohdalta tarkemmat askelmerkit uuteen tutkintoon liittyen myöhemmin.

Tästä lisää perusinfoa uudesta tutkinnosta ja sen perusteista

Nykyisen baarimestarin eat:n porukan kanssa jatketaan jo tulevana tiistaina ja jälleen on vierailijoita luvassa, kaiken muun ohessa. Jokirantaan tulossa Jussi ja Kyrö, Søren ja Michter`s Distilery, Kata ja Winestate. Mesuporukalla muuten menee tosi lujaa. Työympäristöjä ja pisteitä rempataan ja muokataan, uusia yhteistyökuvioita elinkeinon toimijoiden kanssa viritellään, hienoja myyntikampanjoita menossa jne. – open roolissa on todella mukava pyöriä elinkeinossa, kun tyypit tekee viimisen päälle asioita rinta rottingilla…

 

Kuvat © Ari Manninen