In the limelight

In the limelight

Angostura Aromatic Bitters Global Cocktail Challenge 2013 ja Euroopan finaali Kreikan Ateenassa. Skandinavia näytti jälleen kerran osaamisensa, ykkössijan mennessä harmittavan pienellä marginaalilla Ukrainaan. Kuvassa on Euroopan finaalin kakkonen Ruotsin Heather Yuita ja kolmanneksi tullut Suomen edustaja Jarkko ”Issujja” Issukka. Seuraavassa matkanjohtajana toimineen Interbrandsin Finlandin Juho Lokan raportti Ateenasta kuvien kera – oliko Suomi-poika punainen vaate kreikkalaiselle taksikuskille?

Teksti ja kuvat: Juho Lokka, Interbrands Wines & Spirits

Maanantai 26.11.2012 oli hieno ja aurinkoinen päivä. Kierrellessämme Akropolis kukkuloita huokui Antiikin historia joka puolella, ja tarkoituksena oli myös tehdä historiaa, tavoitteena kun oli vaatimattomasti voitto joka toisi mukanaan matkaliput Angostura Rums-kilpailun kansainväliseen finaaliin Port of Spainiin Trinidad & Tobagossa, helmikuussa 2013.

Jarkon ammattimaisuus paistoi jo Suomessa hänen valmistautuessa kisaan. Paljon harjoittelua ja kysymyksiä joita piti selvittää päämieheltä aina Karibialta asti. Itse kilpailussa Jarkko oli yhdestätoista finalistista suoritusvuorossa toisena. Hän teki kilpailussa neljä (4) juomaa seitsemässä minuutissa huikean englanninkielisen presentaation kera, josta vaativa Ateenalaisyleisö tykkäsi aivan hillittömästi. Myös tuomaristo vakuutti tyytyväisyyttään. Kisa oli kuitenkin vasta aluillaan, mutta hyvillä mielin seuraamaan muiden edesottamuksia, kannustaen erityisesti Ruotsin kilpailija Heather Yuitaa (Hotel Berns, Tukholma) joka osallistui kisaan juomilla “Nutty Professor” ja ”Salked-Eyed Fly”.

Samaltahan tuo näyttää kun kotona ei muuta kuin ”Benjamary Cup” ja ”Trinidad Elegance” esille

Kisan tuomaristo: David Delaney joka on hallitseva Angostura Global Cocktail Champion (kuvassa keskellä), Kate Pass Imbibe Magazinesta ja Yiannis Kopovesis Bitterbooze.comista

Ukrainan voittaja Stanislav Mukhin vauhdissa – “This is a great achievement for me and it was fantastic competing against everyone in the final. To win this amazing opportunity is a dream come true and I’m really looking forward to flying out to Trinidad to enjoy this once-in-a-lifetime experience.”

Stanislavin voittoisat cocktailit

“Sunny Island”
40ml Greenalls Gin
25ml Liqueur Marie Brizard Peach
10ml Syrup Monin Elder Flower
80 grams White Grapefruit (4 wedges)
85ml Royal Club Ginger Ale
5 dashes Angostura aromatic bitters

Garnish: dried lime zest and mint leaves

“Masters Secret”
40ml Angostura Reserva
5 dashes Angostura aromatic bitters
20ml Syrup Monin Estragon
10ml Fresh lime juice
40ml Birch juice
20 grams Pear

Garnish: birch bark and gypsophila flower

Kilpailun palkintojen jaon aikaan tiesin, että korkealla ollaan – jotenkin vaan aavistin sen. Kun Jarkon kolmas sija ilmoitettiin, olin hieman… hmm… harmissani, mutta myös hyvin onnellinen, ja erityisesti Jarkon puolesta. Tuo sijoitus osoitti maailmankuulun Angostura-rommin tekijöille, että en turhaan puhunut kilpailua myös pieneen Suomeen, sillä meiltä löytyy kansainvälistä osaamista. Taakse jäivät isot maat kuten Espanja, Ranska, Italia ja Kreikka.

Karl Ruotsin Interbrandsiltä, Heather, Jarkko ja allekirjoittanut

Menestys toi jälleen mukavasti kansainvälistä näkyvyyttä suomalaiselle baarityöskentelylle ja uskonkin, että tulevaisuudessa saamme ehdottomasti järjestää samanlaisia kilpailuja. Ja mikäs niitä on järjestäessä kun maailmalla saa lähettää Jarkon kaltaisia huippubaarimestareita jotka edustavat myös Suomea, työpaikkaansa ja alan koulutustaan – eivät vain itseään. Iso kisa ja iso menestys. Kisassa oli vain taivas rajana ja kisaamassa parhaat Euroopasta.

…Ei ollut. Lepposasti suhtautuivat meihin suomalaisiin.

Juho 😉

…Käy katsomassa kisa uudestaan livenä + drinkkikuvat ym. http://bitterbooze.com/angostura-global-cocktail-challenge-european-finals

Vastaa