Kevätkausi käynnistyi ja heti täysi höyry päälle. Toripuistikon baariluokka 523 natisi liitoksistaan kun Puolasta saapui vieraaksi Żubrówka Bison Grass Vodkan Global Brand Ambassador Przemyslaw Matuszewski. Paikalla tasan kolmekymmentä baarimestaria – nyt tutkintoa suorittavia, tulevan eat 2017-porukan tyyppejä sekä aikanaan meillä baarimestarin eat:n suorittaneita, rautaisia elinkeinon mesuja. Ohjelmassa Rovaniemeläisille niin rakkaan ja juuri nyt maailmalla trendikkään ”härkäviinan” tarina, maarianheinän salaisuuksiin pureutuen ja edelleen vodkan syvintä olemusta etsiskellen. Onnistuiko training day? Ainahan se onnistuu, kun paikalla olijoita kohdellaan vertaisinaan leppoisan huumorin kera – kuten Przemek teki.
Miten brändimarkkinointi toteutetaan kun resursseissa ns. riittää – mitä se voi ja voisi olla? Kuinka arvokasta on maarianheinä – tiedätkö? Paljonko sitä maarianheinää pitäisi mussuttaa, että saisit visenttien kaltaisen leppoisan fiiliksen? Parhaimmillaan 1300kg painavan visentin, eli Eurooppalaisen biisonin, jonka lempiruokaa Białowieżan maarianheinä on, sanotaan olevan luonteeltaan ylpeä ja voimakas, majesteetillinen, mutta samalla herkkä ja hienotunteinen, toisinaan vauhko ja vaarallisen arvaamaton. No, visentti syö fiiliksen mukaan kyseistä heinää 30-60kg päivässä ja kun tuotantoon käytettävän maarianheinän kilohinta on 500£, niin… Paljon kysymyksiä ja vastauksia – nippelitietoa jolle on myös aikansa ja hetkensä kun aletaan myymään. Myymään? Pilkkomaan molekyylejä mortterissa ja muuttamaan tulta jääksi vai riittääkö kaksi aineosaa (ehkä kolmannella ryyditettynä) täydelliseen balanssiin kun ymmärrät mitä teet ja mistä asiakas oikeasti tykkää. Tee mieluummin aavistuksen liian makeita juomia kuin liian happamia ja niitä superkatkeria karvaalla twistillä, joista ei tykkää kuin kollegat – tykkäävätkö oikeasti hekään?
…”Respect every bottle!”
…”Vodka will always be there as one of the main players.”
Kaksi ainesosaa 😉
…”What`s the point to kill the flavor?” Ei mikään uusi viisaus, mutta niin totta. Miltä maistuu? – Punaisilta marjoilta. Menikö pieleen? Meni, sillä sehän olisi voinut maistua vaikka puolukalta tai vadelmalta.
…”Classic with a modern touch.”
So lonely to be a teacher 😉
What makes an interesting and successful training day? Well it`s the same formula that real pros use time after time – they treat their audience as equals. They don`t have the need to be superstars. They have been there and done that, they know their craft. Thank You Przemek and Żubrówka – Dziękuję bardzo – for a brilliant training day. Learnt a lot and our professional pic with a vision is one step clearer – learning all the time. Thank You CEDC International for your support – looking really forward to continue our co-operation.
Paikalla olleet Kiittävät – Przemek, Let`s go !
11:n visentti puskee edelleen eteenpäin räyhäkkäästi mylvien – tunnetko tarinan? Mikä on yhteys Żubrówkan ja Rovaniemen välillä?
Kuvat © Ari Manninen