Viinan myynti, maailman helpoin työ!?

Viinan myynti, maailman helpoin työ!?

Helppoa kuin mikä; sen kun lorottelet kaljaa, heität hyvää röpinää (läppää) ja selviät viikonlopun ruuhkapiikeistä hengissä. Mitä sitä suotta sitoutumaan alaan tai työnantajaansa, itseään kouluttamaan, kun vähemmälläkin pärjää ja vielä mainiosti.

Vodka on viinaa, melko väkevää, mainion makuista karpalomehulla limelohkon kera. Viskit ovat aika samanlaisia, on niissä jotain pieniä eroavaisuuksia. Niitä tulee käytettyä tosi vähän kun en itse niistä pidä. Ota ”Rokkihuora” – eikö olekin juomasekoituksella hauska nimi. Itse en haluaisi, että minua nimiteltäisiin, sillä saattaisin pahoittaa mieleni. Miten niin juomasekoituksenne maistuu erilaiselta kuin hetki sitten? Samoista pulloista kaadoin ja samalla tavalla valmistin, vauhdikkaasti ja näyttävästi kuten aina. Eihän nyt vain aisteissanne ole jotain vikaa?

Yrityksemme liikeidea? No…

Ole hyvä ja katso ympärillesi. Minulla on ihan oikeasti kiire, joten en nyt mitään Cosmopolitaneja rupea valmistamaan. Ottaisitko jotain helppoa ja nopeaa, vaikka kaljan?

Olen myyntitykki. Asiakkaat jotka tulevat minun kohdalle, minun työpisteen eteen, saavat juomansa heti, tosin kaverit saavat aina ensimmäisenä, hetkestä riippumatta. ”Mykät” asiakkaat ovat mielestäni hankalia – asiakkaat jotka eivät osaa tilata kun eivät tiedä mitä haluavat. Ei hätää, pikkaisen kun heitä odotuttaa, niin he ottavat kaljaa. Miten niin meidän oluthanasta ei tule kaljaa? Miten niin kiitti ja kiitos eivät ole sama asia?

Vahvasti päihtyneet asiakkaat ovat myös hankalia kun heidät toisinaan pitää suorastaan heittää ulos – ovat joskus niin humalassa, että edes taksi ei ota heitä kyytiin. Miten joku voi juoda itsensä niin humalaan? Kyllä, vastuullinen anniskelu on arkipäivääni.

…Huomaako muuten, että minulla on krapula?

Eipä juuri tarvitse itseä kouluttaa. Tämän oppii tekemällä, ja sitä paitsi asiakkaat juovat aina samaa ja ovat aina samanlaisia, joten et sinä pysty muuttamaan asioita. En muuten edes aio jäädä alalle. Kyllä, palkkauksen pitäisi olla parempi, mutta työehtosopimuksen mukaan mennään – ehdottomasti tulisi saada enemmän, mutta kuten jo kerroin, niin en jää alalle. OK, jos tuo sinulle riittää, ja asiakkaille kelpaa, niin asiahan on sitä myöten selvä.

Riittääkö – kelpaako todella? Kenen pitäisi vaatia enemmän ja keneltä – eihän tuo voi riittää, tänäkään viikonloppuna.

 

Vastaa