Lähdetäänkö Museoon? Lähdetään edes yhdelle!

Lähdetäänkö Museoon? Lähdetään edes yhdelle!

Jussi Perkkiö

Onnistuneet ravintolakonseptit ovat usein niitä yksinkertaisimpia. Niistä menestyvimmät perustuvat yksinkertaisiin olemassa oleviin tuotteisiin ja tavoitteisiin. Vai mitä sanotte Madridissa vuonna 1978 kahden veljeksen ideasta alkunsa saaneesta baarista, jossa toimii myös lihakauppa ja museo.

Parasta espanjalaista ilmakuivattua kinkkua, Serranoa, saa oikeasta vanhan ajan kunnon lihakaupasta. Ja sitä kaikkein parasta tietenkin niistä lihakaupoista, joista isoisät ja – äiditkin sitä hakivat. Yksi noista vanhaa aikaa henkivistä kaupoista on Museo Del Jamon, jossa lihaostosten lomassa voi nauttia vaikka lasillisen olutta ja voileivän valitsemallaan Serrano-kinkulla tai viipyä pidempään kokonaisen aterian ajan.

Yksinkertaista ja niin hyvää! Madridissa toimii tätä nykyä useampikin ketjun museo. Taidan ensi kerralla tehdä ihan kokonaisen ”museokierroksen” 🙂

Vastaa