Jarno Kososelle jo kolmas Lapin drinkkimestaruus

Jarno Kososelle jo kolmas Lapin drinkkimestaruus

1 Drinkki linnunpesa (1047x1280)

Lapin drinkkikansa kokoontui 8.2. Leville, Bar Ihkuun, kilpailemaan jo 13. Lapin drinkkimestaruudesta. Finlandia Vodkan, De Kuyperin ja Bar Ihkun sponsoroiman yhteenoton reseptikilpailuun ilmoittautui yhteensä 29 alan ammattilaista ympäri Lappia. Reseptien määrä yllätti kilpailun järjestäjät Juha Yli-Rahnaston Lapland Hotelsista sekä Marko Muttosen Panimo Pup Levistä. – Odotin reseptikisaan 20–25 osallistujaa, nyt pääsin valitsemaan osallistujat vähän suuremmasta joukosta. Kiinnostus kisaa kohtaan niin kilpailijoiden kuin sponsoreidenkin taholta on sen verran suuri, että suunnittelemme ruska-ajaksi toista kilpailua. Meille järjestäjille paras palkinto on tämä huikea fiilis kisan aikana, Yli-Rahnasto sanoo.

Tunnelma kilpailun aikana oli käsin kosketeltava, kun tunturikeskusten ravintoloiden asiakkaat ja henkilökunnat kannustivat omiaan. Jokainen keskus halusi olla muita kuuluvampi ja näkyvämpi, maaotteluhenkeä parhaimmillaan. Illan juontajat, Teppo Vuorio ja Juha Yli-Rahnasto, pitivät yllä tunnelmaa ja haastattelivat osallistujia ennen hiittejä sekä niiden aikana, jolloin persoonat tulivat yleisöllekin tutuiksi.

Luovuutta peliin kilpailun luonteen mukaan

Drinkeissä tuli käyttää ainakin yhtä De Kuyper -likööriä ja yhtä maustettua Finlandia Vodkan tuotetta. Makuvaihtoehtoina olivat likööreissä mustikka, raparperi, kurkku, greippi ja mandariini, Finlandia Vodkasta karpalo, lime ja greippi. Kisassa nähtiin luovia ratkaisuja sekä maun että esillepanon suhteen. Tuomaristo kehui kilpailun tasoa korkeaksi, ennen kaikkea koristeluun oli panostettu jälleen kerran.- Loistavia juomia on kiva tuomaroida ja niitä täällä nähtiin. Olen ollut tuomarina sadoissa kisoissa, ja ohjeeksi kilpailijoille sanoisin, että luovuutta voisi laittaa vielä  enemmänkin peliin. Kannattaa miettiä, mitä tuomaristo haluaa, miettiä kisan luonne ja tehdä ratkaisuja sen mukaan. Kuka esimerkiksi määrää, että juoma täytyisi tarjoilla lasista, kysyi Finlandia Vodka Global Mixologist Pekka Pellinen Brown-Formanilta.

2 (1125x1280)

Jarno Kosonen Café & Bar Kodasta on nyt kolminkertainen Lapin Drinkkimestari

Kilpailun voiton vei jo kolmatta kertaa Jarno Kosonen Cafe & Bar Kodasta Leviltä Linnunpesä-drinkillään. Hän valmisti sen ravistamalla ja tuplasiivilöimällä, juoma sisälsi Ravifruit-vadelmapyreetä, puristettua appelsiinimehua, Modo-vadelmasiirappia, greippilikööriä sekä limen makuista vodkaa. Päälle hän tiputti pari tippaa greippiangostuuraa ja koristeli kokonaisuuden luovalla linnunpesä-koristeellaan. Palkinnoksi hän sai osallistumispalkinnon lisäksi oikeuden käyttää vuoden Lapin Drinkkimestari -titteliä, baarisalkun, shakerin, 400 euron matkalahjakortin sekä tuotepalkintoja. Toiseksi kilpailussa tuli Antti Rita-Luopa Bar Ihku Levistä ja kolmanneksi Elisa Rytkönen Lapland Hotels Saagasta Ylläkseltä. Jälkipelit pelattiin Bar Ihkussa Euroviisukarsinnoista Leville palanneiden Pää-Äijien tahdissa.

3 (1280x849)

Joakim ”Käpsy” Dahl tarjoili kuuman Varm elder så int -drinkkinsä teekupista

 

ENSI VUOTEEN! 🙂

Kuvat ja teksti © Timo Koivisto

 

Vastaa