2.1

2.1

On aika viikon viimeisen vierailijan, Henu Lahti ja Pernod Ricard Finland – Tervetuloa! Luvassa vauhdikas ja jälleen omanlaisensa ammatillinen näkemys baarityöskentelystä, ajan hengen mukaisesti tekoälyllä höystettynä. Niin, miksi niitä ”kädenlämpöisiä baareja” on niin paljon?

Kenelle myydään? Asiakkaille, ei baarimestareille – vai mitä? Mikä tekee baaristasi sen mikä se on ja mikä on baarimestarin työssä tärkeintä? Miljöö on magee, mutta miten henkilöstö? Miten asiakas kokee baarinne?

Trendeistä? Mitkä trendit muokkaavat meitä, baarimestareita? Menikö se niin, että jos tunnet menneisyyden, niin tiedät myös tulevaisuuden? Miksi asiakkaan pitäisi kokea meillä kaikki se mikä on maailmalla trendikästä?

Cocktail 2.1, sehän se nyt on? Harkittua minimaalisuutta? Millainen on suomalainen cocktail – miksi aina maku, miksei vaikka design tai tunne? Onko suomalainen cocktail jo hukattu tilaisuus?

Tekoäly – uhka vai mahdollisuus? Kuinka hyödyntää, mutta siten, että ajattelu ja kädentaidot, kuten kynän liikuttaminen (se kirjoittaminen ja piirtäminen) eivät katoa lopullisesti? Ihan varmasti toimiva työkalu esim. baarin visuaalisten elementtien luomisessa (kuten juomalistat) ja tarinan kerronnassa, mutta missä menee raja, mihin se raja pitää vetää? Tähän jää niin helposti koukkuun, ihan liian helposti…

Let`s talk about gin…

Kiitos Henu ja Pernod Ricard Finland. Olihan myllytystä ja silmät muljahtelivat, rattaat pyrähtelivät. Kiitos kun herättelit ja ravistelit perusasioiden tiimoilta ja siinä samassa nostit virkistävän ja mielenkiintoisen 2.1 -tulokulman framille. Paljon tarttui ja vielä enemmän jäi mielen päälle pohdittavaa. Jäämme odottelemaan…

Tämä ryhmä on jo loppusuoralla opintojen suhteen ja lukkarissa on enää pari lähiopetusjaksoa ennen valmistumista kesäksi 2024. Vierailevia tähtiä Rovaniemelle tulee vielä useampi ja ohjelmassa on myös yksi opintomatka kevätauringossa, ennen kuin on aika ravistaa klassinen Ramos Fizzzzzz Kemijoen törmällä – pysykää kanavalla. Sen uuden porukan hakuhan on jo käynnissä, joten tästä linkistä, jos…

 

Kuvat © Ari Manninen