Kuulumisia La Garnachesta

Kuulumisia La Garnachesta

Saisiko olla purjoon käärittyjä ostereita

Jannen työssäoppimisjakso Ranskassa ja idyllisessä La Garnachen kylässä Le Petit Saint Thomas ravintolassa rullaa jo omalla painollaan – annetaanpa hänen itse kertoa kuvien kera.

Kampasimpukasta rakennettu Saint Jacques annos (ravintolan parhaiten myyvä alkuruoka) jota kuvassa on tuunattu lisäämällä annokseen viiriäistä. Tarjoillaan salaatin, kumkvatin ja selleri- porkkanapyreen kera.

Osteria, omenaa, lohen mätiä jne.

Taatusti elämyksellistä

Hanhenmaksaa Foie Gras: hanhenmaksa-naudanhäntäleivos, brioche moussea, Szechuan pippuria…

Amuse-bouche (”suun huvitus” / amuser = huvittaa, bouche = suu) annoksia väsäämässä eli keittiön tervehdyksiä ruokailijoille. Le Petitin tervehdyksissä käytetään paljon marinoituja vihanneksia ja ne koristellaan yleensä leivänmuruilla tai jollain muulla rapealla elementillä, vaahdolla (useasti salaatista tehty) ja viimeistellään Sakura Mix lehdillä. ”Amuse-bouche on minun vastuualue tällä hetkellä. Koetan pyrkiä tämän topin aikana kyetä pyörittämään Entree puolta – tarpeeksi haasteellista (kyse on esteettisesti kauniista annoksesta perusraaka-aineilla).” – Janne

Hummeria, vihanneksia…

Tässä on yksi meidän kylmäkön Florianin maukkaimmista jälkkäreistä: suklaamoussea keksin päällä, mangomelbaa, appelsiiniteejäätelöä, sitruunajäätelöä, banaania sous vide, kirsikkaa

Ja näin menee juuri nyt – Jannen omin sanoin

Meininki keittiöllä on aika huipussaan näinä päivinä. Minulla aamuvuoro alkaa arkiaamuisin klo 09:30 ja päättyy n. klo 15.30. Seuraava vuoro alkaa yleensä 19:30 ja päättyy 22:30 eli yhteensä ovat noin 9 tunnin päiviä.

Ensimmäisestä päivästä lähtien minulla ei ole keittiöllä kertaakaan innostus lopahtanut tai iskenyt laiskuus päälle – minulle aika harvinaista 🙂 Läpät keittiössä ovat samanlaista kuin Suomessa. Harkkareista, mm. minusta, heitetään herjaa ja nauretaan porukalla, aivan kuin oltaisiin tunnettu jo kauan aikaa.

Keittiö on puhtain mitä olen koskaan nähnyt. Yhtäkään kulmaa ei jätetä siivoamatta työpäivän jälkeen ja sunnuntaisin siivotaan vielä tarkemmin. Tämä toimii minulle. Puhdas keittiö inspiroi pitämäänkin sen puhtaana.

Ollaan kierrelty kauniita paikkoja. Viimeisimpänä viime maanantaina käytiin tuolla L`ile Noirmoutierilla.

Itse kaivettu osteri kivestä, merenrannalta auringonpaisteessa on niitä pieniä arkisia asioita mitkä antaa sellaisen fiiliksen, että tämän takia ihmiset lähtevät maailmalle ja avartaa omia näkemyksiä.

Loistava fiilis ja vaikka sitä suomeen paluuta jo tässä vaiheessa vähän miettiikin, niin joka päivä saa kiittää itseä että uskalsi tarttua siihen tilaisuuteen mikä melkein tarjottimella annettiin. – Janne

Matka jatkuu…

 

 

Vastaa