Minun vuonna 1 ja 2

Minun vuonna 1 ja 2

Joulupukki on tällä sivustolla näkynyt jo siihen malliin, että tyydytään vain toivottamaan kaikille oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä pehmeitä paketteja.

Vuoden vaihteessa läikkyy joka tapauksessa, joten läikytetään jo pikkaisen ennakkoon, ja silläkin uhalla, että 😉 Mitä jos vuonna 2012…

Kaikki Suomen ravintolat ovat hetken aikaa kiinni, jolloin kuluttajat huomaavat, että maailma olisi todella tylsä paikka ilman ravintoloita ja porukkaa joka heitä rakkaudesta lajiin passaa – ehkä noita vuorotyön puurtajia voisi pikkaisen enemmän arvostaa!? Toisaalta, arvostushan tulee hankkia oman tekemisen kautta.

Alan koulutusten järjestäjien (oppilaitosten) välinen yhteistyö puhkeaa kukkaan. On ihan sama missä olet suorittanut esim. Baarimestarin erikoisammattitutkinnon, sillä koulutuksen tavoitteet ja perusteethan ovat kaikkialla samat, josta johtuen koulutus ja tutkintotodistus ovat yhtä laadukkaita ja arvokkaita; paikkakunnasta, kouluttajasta, paperin laadusta tai koulutuksen järjestäjän logosta riippumatta.

Baarimestarin erikoisammattitutkinnon perusteet kirjoitetaan uusiksi, ei vielä vuonna 2012, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa.

Alkoholialan ammattitapahtuma FinnBar päivittää tapahtumasisältönsä jonka seurauksena messuista tulee jälleen käymisen arvoinen ammattilaistapahtuma. Miten? Otetaan ravintolat (elinkeino) mukaan – mennään vaikka kävellen paikasta toiseen; asioiden, miljöiden ja työpisteiden, henkilöiden, makujen ja tuoksujen, kokemusten ja elämysten luo. Saadaan huippuluennoitsijoita Suomeen jotka rauhallisessa miljöössä (”yksityistilaisuus” jossa osallistujina ja kuuntelijoina rajattu määrä aidosti kiinnostuneita) jakavat osaamistaan ja erityisesti näkemyksiään, porrastettuna tai vaikka samaan aikaan toisaalla. Ei mennä paikasta toiseen bussilla kuten maailmalla, vaan ratikalla (sporahan se oli ;)), ja nautitaan samalla alkusyksyn Helsingistä – taatusti ainutlaatuista ja erilaista. Nostetaan vastuullisuus esille varsinaisella messualueella (tarvitaanko messuhallia – voisiko nykyisen jalkauttaa elinkeinoon?) ja luovutaan ”näytteiden jakamisesta” joka lienee jo tekemisen tapana tullut tiensä päähän – maailmassa on ennestäänkin paljon huonoja ”yökerhoja”, tarvitaanko vielä yksi lisää valot päällä? Otetaan asioista vaikka pieni korvaus, kuten monissa muissa tapahtumissa, ja nautitaan laadukkaammin mutta vähemmän, ja mikäli mahdollista, niin hoidetaan kaikki yhden vuorokauden aikana tekemättä tapahtumasta kuitenkaan ”haalaripukuisten ravintolaryömintää”.

Avoimuus baarityöskentelyn saralla lisääntyy ja koko Suomi herää Ruususen unestaan. Tekemiseen tulee uutta meininkiä aktiivisen itseään kouluttavan ja ammattiaan arvostavan sukupolven myötä – kuppikuntia vieroksuen, oudoista postiosoitteista välittämättä.

Suomeen saadaan laadukas sähköinen baarityöskentelyä ja juomatuotetta käsittelevä ammattilaisten mediajulkaisu, tyyliin Barchaeology Magazine, joka haastaa olemassa olevat kotimaiset painetut julkaisut.

Kaikki tammikuun pimeydessä 2012 Lapin matkailuopistossa Baarimestarin erikoisammattitutkinnon aloittavat opiskelijat sitoutuvat opintoihinsa ja valmistuvat ajallaan.

Välitalon Pekasta tulee Pro Baarimestari 2012 ja XIV kansainvälisen Finlandia Vodka Cupin Finaalin voittaa suomalainen Baarimestari.

Joku tarjoaa minulle oluen ja lautasellisen veistettyä mustasorkkaista kinkkua, korttelikapakassa jossain päin Espanjaa, hyvässä seurassa, hälinän ja hulinan kera.

Raul – Feliz año nuevo ! (tai ainakin sinne päin)

Ystävät Ranskassa – Bonne année !

Yhteistyökumppanit ja kylänmiehet – Menestyksekästä vuotta 2012 ! Jatketaan tammikuussa.

Vastaa