Nobel NightCap 2011 – Tähtihetki

Nobel NightCap 2011 – Tähtihetki

Hymyä huuleen!

Joulukuun 10. päivä Tukholmassa jaettiin taas vuosittaiset Nobel-palkinnot. Oli palkintoseremoniat ja kuninkaalliset illalliset. Ja lopulta aamuun asti kestävät viralliset jatkot, eli Nobel NightCap 2011. Tapahtuman pääsponsorina oli kolmatta (3) kertaa peräkkäin (!) suomalainen Koskenkorva Vodka ja pääbaarimestarina allekirjoittanut. Tässä pieni raportti tapahtuneesta…

Nobel NightCap on 70-luvulla perustettu instituutio, joka kerää virallisten juhlallisuuksien jälkeen yhteen Nobel-voittajat seurueineen, ruotsalaisen tiede- ja yritysmaailman eliitin sekä onnekkaat opiskelijat, jotka ovat arvonnassa voittaneet mahdollisuuden ostaa liput tapahtumaan.

Olemme nyt kolmena vuonna vieneet hienoimman saatavilla olevan Koskenkorva  Vodka -elämyksen ruotsalaisen ja kansainvälisen tiede-eliitin ihmeteltäväksi Tukholmaan. Olen omakätisesti kasannut tiimin, johon kuuluvat suomalaista baarimestareiden huippua edustavat Juha Haavisto (mm. Torni American Bar, Kämp, opettaja KK Tavastia) ja Mikko Kemppinen (mm. Intro,  Torni American Bar ja kaksinkertainen SM-voittaja).

Allekirjoittanut rakennuspisteellä (vas.), Haavisto ravistuspisteellä ja Kemppinen Samppanjajuomien parissa

Tänä  vuonna päätimme nostaa panoksia ja toimittaa paikalle myös ns. ”Klubi-baarin” , joka sijaitsi alakerran yökerhomaisessa tilassa. Tästä baarista tarjottiin melko yksinkertaisia juomia rennolla otteella. Klubi-isännäksi, paikallisia baarimestareita johtamaan, valitsin mukaan Tom Grundströmin, jonka ruotsinkielen taito ja vankka kokemus Koskenkorva-promootioista olivat ratkaiseva tekijä valinnassa.

Tom Grundström Klubi-isäntänä rennoin ottein…

Olen joka vuosi pyrkinyt luomaan juomatuotteen, joka ilmentäisi viimeisimpiä juomamaailman trendejä ja se oli tavoitteena tänäkin vuonna. Käytimme paljon tuoreita raaka-aineita, mutta erityisesti otimme mukaan itsetehtyjä siirapeita ja bittereitä, sekä käytimme pelkästään metallisia, ns. Continental -sheikkereitä. Lista näytti tältä:

No 102 oli selkeästi listan kärkituote, ns. ”Tähtijuoma” ja se sai nimensä Alfred Nobelin mukaan nimetyltä synteettiseltä alkuaineelta, Nobellium (No 102).

Aloitimme työt Tukholmassa aamulla kymmenen aikaan. Inventaarioiden, suunnittelun, tapahtumapaikkaan tutustumisen sekä misauksen, misauksen ja vielä kerran misauksen jälkeen olimme valmiit aloittamaan juomien nostamisen n. klo 22.00, jolloin pidin viimeisen briiffin koko toistakymmentä henkeä käsittäneelle baaritiimille.

Tapahtuman ovet avattiin n. 1500-hengen yleisölle klo 23.00 ja sen jälkeen ei ollut paluuta. Teimme juomia klo 05.00 asti täysillä ja yhtäjaksoisesti. Kukaan meistä baarimestareista ei pitänyt yhtään ainoaa taukoa koko kuuden tunnin aikana, smokissa ja kiiltonahkakengissä! Juomia valmistettiin Cocktailbaarista n. 1800 kpl ja Klubi-baaristakin yli tuhat. Kyllä oli rapea olo klo 06.36, kun suljimme oven takanamme ja lähdimme etsimään taksia hotellille…

Klubi-baari: Yökerho salaseuran temppeliksi naamioidussa tilassa

…Palaute oli jälleen kerran pelkkää positiivista, mikä on joka vuosi ihmetyttänyt suuresti. Ajatelkaapa, että teillä olisi bileet, joihin osallistuu jopa 1500 henkeä, tarjotaan määrättömästi alkoholia kuuden tunnin ajan ja teette lähes 2000 juomaa. Ja ette kuule yön aikana yhtään valitusta tai negatiivista palautetta. En olisi ikinä uskonut näkeväni moista.

Nyt jännitetään, saapuuko kutsu taas ensi vuonna…

Mikael Karttunen

Vastaa