Soon siinä – viikko 3 täynnä

Soon siinä – viikko 3 täynnä

Tulevat Mestarit: Niina, Katri, Hannes, Sini, Marjut, Eini, Maikka ja Koippa. Kuvasta puuttuvat Katja, jonka lentsu kaatoi vuoteeseen, sekä pari myöhemmin aloittavaa opiskelijaa.

Lapin matkailuopiston Baarimestarin erikoisammattitutkinnon porukan 2012 ensimmäinen lähiopetusviikko on takana. Miten viikko meni – millä fiiliksillä lähdettiin kukin omaan suuntaamme?

Perjantaina ohjelmassa oli lähinnä innovatiivista juomasekoitusten luomista – pientä irrottelua – tilaustyönä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle ja Maxxium Finlandille. Rakennettavia, helppoja, selkeitä ja yllätyksellisiä kesähörppyjä. Saatiinko aikaiseksi? Saatiin, noin kolmekymmentä reseptiä, ja oli vielä varaa valkatakin – toivotaan, että näkevät aikanaan päivänvalon.

Kotiläksyä

Tutkintoon liittyy olennaisesti elinkeinoon ja omaan työympäristöön liitetyt tehtävät – mitään ei niin ns. piirretä liitutaululle vain piirtämisen takia, tehdä tehtäviä mappiin koska niitä pitää tehdä, koska niin on kirjattu. Ei – kaikkien tutkintoon liittyvien tehtävien on tarkoitus kehittää opiskelijan ja hänen työyhteisön toimintaa. Tehtävät tehdään hänen arkeen liittyen – elinkeinolle.

Tutkinnon 1. osan ensimmäinen tehtävä: Baarimanuaali / perehdyttämisopas. ”Laadi oman työpisteesi perehdyttämisopas (baarimanuaali), joka sisältää työpisteen (ravintolan) avaamiseen, sulkemiseen ja myyntivalmiuden ylläpitämiseen liittyvät päivittäiset toiminnot. Laadi myös suunnitelma oppaan käytöstä, sillä jokainen perehdyttämisopashan tarvitsee toimiakseen osaavan perehdyttäjän. Jos baarimanuaali / perehdyttämisopas on jo olemassa (kuten pitäisi), niin päivitä se, ja / tai laajenna sen sisältö vastaamaan todellista työympäristöäsi.” Mitä pitää sisällään? Liikeidea ja yritysesittely, yrityksen palvelukulttuuri – meidän tapa tehdä, työpisteen avaaminen ja kassatoiminnot, myyntivalmiuden ylläpitäminen, työpisteen sulkeminen ja tilitys, omavalvonta, asiakas- ja henkilöstöturvallisuus, vastuullinen anniskelu, muut asiat, liitteet jne. – palautus viimeistään seuraavalla lähiopetusjaksolla viikolla 7.


Millä fiiliksellä?

Puhun nyt omasta puolestani – älyttömän hyvällä. Vaikka toisen asteen nuorten kanssa touhuaminen on hauskaa ja palkitsevaa, täysin erilaista, niin kyllähän oma Baarimestariporukka on lukuvuoden kohokohta. Niin se vaan on!

Loistavalla fiiliksellä. Kasassa on kiva, hymyilevä, avoin ja mukavan osaava poppoo joka janoaa uusia asioita. Haaste? Kyllä, kuten aina.

Väsyneellä fiiliksellä. Jos opiskelijat olivat tänään jo pikkaisen ”nuupahtaneita”, toivottavasti tiedon ja uusien asioiden mukanaan tuoman tuskan johdosta, niin minä myös. Aikaa on rajallisesti ja se tulee käyttää olennaiseen, josta johtuen kontaktiviikot ovat kohtuullisen hektisiä, puolin ja toisin.

Odottavalla fiiliksellä. Opiskelijoiden palo ja halu olivat jo olemassa – toivottavasti liekki vahvistui ja alkaa aikanaan roihuta.

*Ja se kuva johon piti palata. Alkuperäinen idea oli susi, nyt sen tiedämme, mutta pienen tuotekehittelyn pohjalta syntyi jotain parempaa. Cocktail (”Le Petit finnois”) joka näkee päivän valon ensi perjantaina, La Garnachen kylässä, Ranskan Vendéessä, Le Petit Saint Thomas ravintolan Suomi-menun yhteydessä. Kotimaista puolukan makuista vodkaa, oma puolukkapyree, samppanjaa, jäämurskaa, tuohta ja puolukoita… – palataan tähän aikanaan kuvien ja kuulumisten kera.

Viikonloppuja – jatketaan viikolla 7 🙂

 

 

Vastaa