Päivä no 4

Päivä no 4

Kuten koko viikon ajan, alkoi myös torstai pienellä aivojumpalla jonka tarkoituksen oli kartoittaa jo olemassa olevaa ammatillista osaamista. Mikä oli jumpan aihe, mitä oli lukkariin merkattu? Seuraavassa on torstain lukujärjestys pähkinänkuoressa ajatusteni kera.

Ammatilliset verkostot

Opiskelijoiden, pitkän työkokemuksenkin omaavien, ammatilliset verkostot ovat kovin suppeita, koostuen lähinnä esim. panimoiden (se tuttu ja turvallinen laiteasentaja) ja muiden ravintoloiden henkilöstöistä, tai muista alan toimijoista kuten tiskijukista. Joku saattoi jopa tuntea, tai ainakin tietää, jonkin alkoholiyrityksen myyntiedustajan. Miksi näin? Miten on mahdollista, että jo elinkeinossa toimivat opiskelijat eivät tunne oman työnsä kannalta tärkeitä alan toimijoita? Missä vika? Onko kyse omasta aktiivisuudesta, vai ovatko myyntiedustajat, brand managerit ja avainasiakaspäälliköt vain ravintolapäälliköiden ja muiden esimiesten omaisuutta – saavatko suoritustason tekijät edes mahdollisuutta rakentaa omia ammatillisia verkostojaan edustamansa yrityksen toimesta? Kyseessä on selkeä kehittämiskohde, pidempään alalla ollen henkilön kohdalla selkeä heikkous, joka vaatii korjausliikkeitä – verkostoitumista.

Aistinvaraisesti

Ohjelmassa oli tasting jossa kartoitettiin opiskelijoiden yleistä tietoutta ja osaamista koskien perusväkeviä alkoholeja. Lopputulos oli suorastaan mainio, sillä alkoholiryhmät löytyivät helposti pelkästään tuoksun kera, ja loput maistamalla. Hienoa – tuntemusta tällä saralla löytyy ja tuolle pohjalle on hyvä lähteä syventämään aihealuetta erilaisten teemojen kautta.

Raaka-aine osaaminen

Ginit todellakin ovat erilaisia, tuoreminttu muuttuu erilaiseksi kun sitä eri tavoilla käsitellään, eiliset limet olivat erilaisia kuin tämän päiväset, tuorepuristetuissa mehuissa todellakin on eroja liittyen puristustekniikkaan jne. – tiedänkö minä mitä teen ja mitä raaka-aineelle tapahtuu, käsittelenkö sitä oikein, voinko vaikuttaa lopputulokseen? Paljon kysymyksiä jotka saivat selkeitäkin vastauksia ja laajensivat ajatuksia koskien esim. juomasekoituksen valmistusta. Usein niin pienet asiat aikaansaavat suuren muutoksen – laadukkaamman lopputuloksen 😉

Notkija kuusamolainen Mohitto

Viikko 3 ja ensimmäinen kontaktiopetussessio alkavat olla lopuillaan. Edessä on vielä perjantain loppurypistys ja ohjelmassa mm. tämän ryhmän ensimmäinen ”Creative drink mixing” – ja tällä kertaa tilaustyönä.

Perustuu ideaan – palataan tähän huomenna


Vastaa