Henkilökohtaistetaanko arvon tuleva Mestari?

Henkilökohtaistetaanko arvon tuleva Mestari?

Baarimestarin eat:n keskiviikon agenda oli hyvin pitkälti tutkinnon ensimmäisen osan arvioinnin kohteiden ja kriteerien aukaisemista arjen tehtäviksi ajatellen tulevaa ammatillista näyttöä. Paljon pyöriteltiin myös baarimestarin roolia perehdyttäjänä ja kouluttajana – innostavana ammattilaisena ja esimerkillisenä laadunvaalijana. Ihan kokonaan ei päivä kuitenkaan ollut pelkkää aivojumppaa, vaan baaritiskin taaksekin kerittiin.

Ajatuksen voimalla

Tekeminen on helppoa, mutta kuinka pukea yksinkertaisiksi sanoiksi nuo arjen itsestään selvyydet omaan tekemiseen ja esim. perehdyttämiseen liittyen – siinä on haastetta, ja sitä se oli tänäänkin. Hankalaa se tulee olemaan vielä tovin, mutta jo nyt on selkeästi havaittavissa, että ryhmä on alkanut ajatella omaa tekemistään. Oman roolin ja tekemisen ymmärtäminen onkin yksi tärkeimmistä asioista ajatellen tutkinnon suorittamista – kyseessä kun ei ole mikään drinkkikurssi joka perustuu vain mekaaniseen suorittamiseen ja pinnalliseen ”ajatusten” vaihtoon.

Mitä tehtiin?

Syvennettiin ajatusmaailmaa koskien juomasekoituksia ja uuden luomista, tasalaatuista työskentelyä, oman työn organisointia sekä myyntitaitoja – tärkeää ja toisinaan vaikeaa, mutta sinänsä kivutonta, sillä asiathan liittyvät oleellisesti toisiinsa ollen baarimestarin arkea.

Tutkinnon 1. osa

Tutkinnon ensimmäinen osa eli Baaritarjoilu on luonteeltaan baarityöntekijän perustekemisestä – arjen tekemistä jonka voi tehdä sinne päin ja pärjätä, tai sitten tehdä viimeisen päälle ja menestyä.

Osan pääasiallinen sisältö voidaan tiivistää seuraaviin työskentelyn elementteihin: työpisteen avaaminen, myyntivalmiuden ylläpitäminen ja sulkeminen, palvelualtis ja aktiivinen myyntityö, juomien valmistus ja tarjoilu, kassatoiminnot ja varastotoiminnot sekä henkilöstö- ja asiakasturvallisuuden periaatteiden noudattaminen (alan lainsäädännön ja määräysten tunteminen ja noudattaminen ym.). Baaritarjoilun sisältöihin liittyen tulee mainita myös seuraavat oleelliset asiat: itsenäinen työskentely, perehdyttäminen, liikeidea ja yrityksen palvelukulttuuri, kansainvälisyys, omavalvonta sekä vastuullisuus – kaiken tavoitteena oman ja työyhteisön toiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen.

Huomenna on jo torstai – jatketaan samassa paikassa.

 

Vastaa