Päivänä toisena (Bm eat)

Päivänä toisena (Bm eat)

Tiistai valkeni pikku pakkasen ja aamukahvin kera. Samalla kun opiskelijoiden ajatus alkoi vasta heräillä, räpsähti eteen jo seuraava olemassa olevaa osaamista kartoittava syväluotaus – mitkä ovat sinun ammatilliset vahvuutesi, kehittämiskohteesi (heikkoutesi), mahdollisuudet ja uhat.

Vahvista vahvuuksiasi – pystytkö, pääsetkö hyödyntämään niitä omassa työssäsi? Heikkoudet (kehittämiskohteet) – mitä ja miten eroon niistä? Käytä mahdollisuudet hyväksi – mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mitä voi tuoda…

Seuraavassa opiskelijoiden ajatuksia jotka peilaavat varsin selkeästi ja totuudenmukaisesti elinkeinoa, näin uskallan väittää, ja henkilöitä joita ajaa eteenpäin halu oppia uutta, tulla työssään paremmaksi – kirkkaana edessä siintävä oman alan asiantuntijuus.

Vahvuudet

Iloisuus, ahkeruus, halu oppia uutta, vuorovaikutustaidot, persoonallisuus…

Kehittämiskohteet

Tuotetietous, kielitaito, reseptiikka, myyntitaidot, liiketaloudellinen osaaminen (luvut), tasalaatuinen tekeminen…

Mahdollisuudet

Ulkomailla työskentely, oma ravintola, uralla eteneminen…

Uhat

Työttömyys, loppuun palaminen…

Yllättivätkö saadut tulokset? Eivät. Kokemukseen perustuen voisin sanoa, että tyypillinen baarimestariopiskelija, ainakin täällä Pohjoisessa, on edeltäjänsä kaltainen. Positiivinen persoona joka pärjää elinkeinossa, omaa perusosaamisen, kokevat (lähes kaikki) liiketaloudelliset asiat ja uuden luomisen vaikeaksi, haluaa tehdä asioita paremmin, ja kantaa huolta omasta jaksamisestaan. Edellä lueteltu on tietyllä tavalla pelottavaakin, mutta sitten taas toisaalta niin rehellistä ja selkeää, että menestymisen mahdollisuudet ovat olemassa, jos vain itse niin haluaa. Kaikkihan on sitten kuitenkin loppujen lopuksi kiinni omasta halusta, aktiivisuudesta, intohimosta…

Tehtiinkö muuta? Kyllä. Kertauksen luonteisesti tutustuttiin baarin koneisiin, laitteisiin ja välineisiin, ja erityisesti niiden oikeaoppiseen käyttöön. Sukellettiin valmistustekniikoiden maailmaan syvällisemmin hakien vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: miksi teen näin, mitä näin tekemällä saan aikaiseksi, voisiko tehdä toisin jne. – jätettiin moni asia hautumaan. Syvennettiin myös ajatusmaailmaa raaka-aineisiin ja niiden käyttöön liittyen, sitruunasta kun on moneksi 😉

Positiivinen hässäkkä (kuva yllä)

…Ja porukka hymyili edelleen 🙂

Huomenna jatkuu – sama paikka ja aika.

 

Vastaa