Baarimestarin eat, Lapin matkailuopisto – ja ekana päivänä…

Baarimestarin eat, Lapin matkailuopisto – ja ekana päivänä…

Tätä on odotettu. Järjestyksessään 4. Lapin matkailuopiston Baarimestarin erikoisammattitutkinnon ryhmä aloitti opintonsa tänään, tavoitteenaan tuo suuria tunteita herättävä ja parran pärinää aiheuttava ammattinimike: Baarimestari. Miten homma käynnistyi – mikä oli ensimmäisen koulupäivän boogie?

Kasassa on avoimen oloinen ja luonnollisesti hymyilevä ryhmä joka koostuu 6 naisesta ja 5 miehestä – viimeinkin näin päin. Ryhmän keski-ikä on 28 vuotta ja alan työkokemusta porukalla on keskimäärin 8 vuotta – tämän perusteella voikin todeta, että kyseessä todella on jo olemassa olevaa osaamista täydentävä koulutus, kuten erikoisammattitutkinnon tulee olla. Kaikkiaan koulutukseen haki reilu kaksikymmentä henkilöä, joista edellä mainittu ryhmä valikoitui hakumenettelyn ja haastattelujen perusteella.

Ensimmäinen päivä Toripuistikossa kului lähinnä opiskeluihin orientoituessa. Läpi käytiin mm. tutkinnon rakenne, koulutuksen järjestäjän tapa toimia, oppilaitoksen toimintakulttuuri sekä muita arkeen ja tuleviin opintoihin liittyviä yleisiä asioita. Koska aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, niin varsinaiseen tietopuoliseen opetukseenkin päästiin jo käsiksi rakentamalla modernin baarimestarin (baarityöntekijän) profiili – luomalla tutkinnon perusteiden ja ammatillisten vaatimusten mukainen tavoite osaajasta, asiantuntijasta jota kohti opinnot vievät. Sävyltään päivän luonne oli pitkälti asennekasvatuksellinen, tavoitteena saada porukka miettimään omaa tekemistään ja olemassa oloaan, ydinviestin keskittyessä jo melkein inflaation kokeneisiin termeihin: asenne, halu, intohimo, ammattiylpeys, aktiivisuus, jaksaminen jne. – mieluummin nyt kuin liian myöhään.

Edessä on työntäyteinen ja haastava vuosi jonka aikana ryhmä kokoontuu lähiopetusjaksoille oppilaitokseen, aina viikoksi kerrallaan, kaikkiaan yhdeksän kertaa. Noista yhdeksästä kerrasta kuusi tehdään nyt alkuvuoden ja kevään aikana, seuraavan jakson ollessa viikko 7, joten opinnot lähtevät käyntiin varsin vauhdikkaasti. Tutkinnon lähiopetusjaksojen sisältöihin ja Lapin matkailuopiston tapaan tehdä, pääsette kurkistamaan päivittäin, mikä takaa sen, että tulette kyllä pysymään kärryillä opintojen suhteen – eläköön avoimmuus 😉

Tästä se lähtee. Huomenna ohjelmassa ammatillisten peruskivien valamista, ja olemassa olevien kunnon tarkistamista tutkinnon 1. osaan liittyen.

Jatketaan heti aamusta – baariluokassa klo 08:45.

 

 

Vastaa