Levin drinkkimestari 2012

Levin drinkkimestari 2012

Levi GP IX Levin Drinkkimestari 2012 titteli Matti Kurttilalle. Järjestyksessään jo yhdeksänsiin Levin Drinkkimestari-kisoihin, sunnuntaina 12. helmikuuta, osallistui kahdeksan kilpailijaa. Kisa järjestettiin Levillä Bar Ihkussa ja sponsoreina toimivat perinteikkäät, jo monena vuonna mukana olleet, Oy Wennerco Ab edustamallaan Finlandia Vodkalla ja Altia Finland edustamallaan De Kuyper-liköörisarjalla. Kilpailun järjestivät tuttuun tyyliin Juha Yli-Rahnasto ja Marko Muttonen.

Kisa-areenana Bar Ihku ja Night Club Cellari

Tämän vuotisena kilpailusarjana oli Fancy, ja aikaa neljän samanlaisen drinkin tekoon kilpailijoilla 10 minuuttia. Kilpailijat saivat käyttää drinkissään enintään seitsemää ainesosaa. Lasimalli oli vapaasti valittavissa ja työskentely perustui Suomen alkoholilainsäädäntöön ja anniskelumääräyksiin. Valmistustekniikoihin liittyen olivat koneshakerin ja tulen käyttäminen kiellettyjä.

Vuoden 2012 Levin drinkkimestaruus meni pitkän uran baaritiskin takana töitä tehneelle, nykyisin Bar Ihkussa työskentelevälle Matti Kurttilalle. Hänen voittoisa rakennettava, cocktailputkeen tehty drinkkinsä, ”Blueberri Rose” koostui mustikasta, mangosta ja limevodkasta. Juoman erikoisuutena oli koriste: valkosuklaalla kuorrutettu kukka. Toiseksi kilpailussa sijoittui Ravintola Pihvipirtissä työskentelevä Tiina Kivimäki drinkillään ”Havumettän Hetelmää” – Tiina on legendaarisen baarigurun Harri Törmäsen oppilaita, ja kolmanneksi Kylpylähotelli Levitunturin Ritva Astikainen drinkillä ”Miella Margarita”.

Kiitos kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille tahoille, itse kilpailijoille ja yhteistyökumppaneille – ensi vuonna jälleen,

Juha

Blueberri Rose” (© Matti Kurttila, Bar Ihku 2012)

1cl De Kuyper Blueberry
1cl De Kuyper Mango
2cl Finlandia Lime Fusion
6cl mustikkakeitto
Rakennetaan cocktailputkeen ja koristellaan valkosuklaalla kuorrutetulla kukalla.

Vastaa