Terveiset Down Under

Terveiset Down Under

Merta edemmäs kalaan – miksi ei. Kun lähdetään, niin lähdetään sitten ihan oikeasti pidemmälle, aina Australiaan asti, kuten Lapin matkailuopistosta kokiksi valmistuva Janina teki. Miten Janinan kansainvälinen työssäoppimisjakso Sydneyn lämmössä on käynnistynyt?

Kuva: Minä ja uudet kollegat

Kansainvälisyys on toisinaan lähtemistä, ja kun kerta mahdollisuus on, niin lähdetään sitten aina Australiaan ja Sydneyihin asti paikallisen julkkiskokin Jared Ingersollin Cotton Duckin riveihin. Mikä on meininki Down Under – seuraavassa kuulumiset Australiasta Janinan itsensä kertomana.

1st day at work

Nyt on kunnialla saatu ensimmäinen työpäivä tehtyä. Ystävänpäivän takia meno oli kiireistä ja kokoajan oli tekemistä, mutta todella mukavaa ja rentoa. Heti kun sain kokinvaatteet päälle, pääsin tekemään esivalmisteluita sekä auttamaan poikia keittiössä. Pääsin ensimmäisenä päivänä myös kokoamaan annoksia, mikä oli tosi mukavaa.

Väri-irrottelua australialaisittain

Keittiössä minulla on kolme työkaveria Chefin lisäksi: Simon, Arkin ja Andrew. Mukavia ja rentoja tyyppejä jotka ottivat hyvin vastaan – heti oli kotoisa olo. Ensimmäiselle päivälle tunteja kertyi yksitoista (klo 14-01), joten kohtuullisen pitkä päivä.

Työn touhussa – kokoamassa jälkiruoka-annosta johon tulee suklaakakkua, raparperijäätelöä ja raastettua tonkapapua

Arki

Ensimmäisen viikon kuljen töihin ratikalla ja todennäköisesti linkalla takaisin, riippuen työajoista. Työajat ovat joustavia ja vaihtelevat tarpeen mukaan – kuinka paljon esivalmisteluita tarvitsee tehdä. Työt painottuvat kuitenkin illoille, paitsi torstaisin ja perjantaisin, kun on lounastakin tarjolla. Tuolloin työpäivä saattaa alkaa jo aamusta ja kestää iltamyöhään.

Mukavan lämmintä täällä on, vaikka kuulemma kylmin kesä 50 vuoteen. Välillä aurinko paistaa eikä tuule juuri ollenkaan ja välillä on taas kunnon rankkasateita. Nyt on muutamana päivänä ollut kaunis ja lämmin ilma, joten täällä pärjää oikein mainiosti kunhan muistaa vaan pitää vesipulloa lähettyvillä.

…Eilen pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni maistamaan tryffeliä, olihan se ihan kivan makusta, mutta varmasti parempaa ruoassa.

Janina

Janinan reissua tullaan seuraamaan tällä sivustolla ihan samalla lailla kuin Jannen ja Väinönkin aikanaan. Ja sittenhän onkin jo kohta Emma lähdössä Sveitsiin – eläköön kansainvälisyys ja uskallus lähteä 🙂

Vastaa