Mestarin opissa

Mestarin opissa

Mikael Karttusen (Altia Akatemia) koulutuspäivää oli baarimestarin eat porukka odottanut. Mitä tapahtui kun intohimoisesti asioihin suhtautuva, oikeasti taitava, näkemyksen ja vision omaava, kuvista tuttu pro astui luokkaan sisään (vastaus = hyviä asioita). – Milloin saadaan ensimmäiset vaatut jiggerit suomalaisten baarimestarien arkea sulostuttamaan?

Pöytä on katettu – näillä pitkälti mentäisiin

Päivän pääteema oli ”Uusi näkökulma”, juomasekoituksen historian virstanpylväillä ryyditettynä.

Vasemmanpuoleinen fläppi – hieman normaalista poikkeava lähestymistapa!? Eikö baarimestari olekaan kaiken napa! Oikealla puolestaan on ”elämäsi työvuorolista”: viisi kertaa kahdeksan tuntia viikossa, neljä kertaa neljäkymmentä tuntia kuukaudessa jne. – miksi et tekisi omasta työstäsi nautittavaa ja haastavaa, sillä tunteja tulee kyllä riittämään, ja jaksaminen lienee yksi alamme suurimmista ongelmista. Haluatko kehittyä ja muuttaa asioita? Baarityöskentelyssä kun ei ole olemassa absoluuttista totuutta, vain yhtä tapaa tehdä.

Asiakkaasta se kaikki lähtee – hänen kunnioituksesta, henkilöstön halusta palvella jne. Tuohon kun vielä lisätään mukava miljöö, niin sehän on siinä, vai onko? Kysymys: kuinka saada asiakas viihtymään, että hänellä olisi hauskaa? Moderni baarimestari työskentelee viihdebisneksessä joka kilpailee kotisohvan, kotiteatterin, kotiväen ja monen muun asian kanssa, jotka lähtökohtaisesti ovat jossain muualla paremmin kuin ravintolassa – haastetta!

Mietinnän alla myynninedistäminen  

On aika ruveta tekemään

Paluu juurille – Mint Julepistako kaikki alkoi?

“Then comes the zenith of man’s pleasure. Then comes the julep – the mint julep. Who has not tasted one has lived in vain…

“Then when it is made, sip it slowly. August suns are shining, the breath of the south wind is upon you. It is fragrant, cold and sweet – it is seductive. No maiden’s kiss is tenderer or more refreshing, no maiden’s touch could be more passionate. Sip it and dream – you cannot dream amiss. Sip it and dream – it is a dream itself. No other land can give so sweet solace for your cares; no other liquor soothes you in melancholy days. Sip it and say there is no solace for the soul, no tonic for the body like old Bourbon whiskey.” – J. Soule Smith, Lexington Herald, somewhere in the 1890’s

Kuka sanoo, että vain yksi sokeripala ja 1-3 tippaa Angosturaa – työn alla tuunattu ”Old Fashioned” (Whiskey cocktail).

Jo legendaarinen ”Steamtrainshake” – Can you here the train comin`?

Done!

 

Teidän vuoro – olkaa hyvä!

Toimii 🙂

Mikä on tarina juoman takana?

Kuuntelemisen arvoisia ajatuksia ja vinkkejä

Lähes taianomaista sorminäppäryyttä 😉

Baarimestarin kikkakirjasta

Melkein kaikki on hyvää Russchianilla, mutta kokiksella varmasti – Kiitos Mikael ja Altia Finland 🙂

Lapin matkailuopiston baarimestarin eat jatkaa jälleen viikolla 12. Väliviikot käytetään laittamalla asioita ja paikkoja kuntoon omalla työpisteellä, tekemällä (tai päivittämällä) tutkinnon 1. osaan liittyvistä tehtävistä baarimanuaali valmiiksi (kyseessä on ”käsikirja”, perehdyttämisen apuväline, joka kertoo kuinka toimitaan yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti opiskelijan omalla työmaalla), suunnittelemalla tulevaa myyntikampanjaa (yhteiskumppania ja tuotetta / tuotteita) jne.

Kukahan muuten tulee kylään viikolla 12?

 

 

Vastaa