Sydney callin`

Sydney callin`

Teksti: Janina Puustelli

Kolme viikkoa työskennelty, lyhyttä ja vähän pitempää päivää, työtunteja on kertynyt noin 120. Viime viikolta jouduin jättämään pari työpäivää pois, koska olin ahnehtinut liian pitkiä päiviä ja uuvuttanut itseni. Aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja on ollut mukavaa aurinkoa ottaessa, ja välillä meressä pärskiessä. Vieläkin tuntuu niin suurelta tuo meri, koska koko ikänsä on tottunut siihen, että vastarannalle näkee. Nyt sitä on vettä veden perään – tuntee itsensä niin pieneksi merta katsoessa.

Töissä meillä oli kuluneella viikolla erikoismenu achacha hedelmästä. Koko menu oli suunniteltu kyseisen hedelmän ympärille. Achacha on oranssi, noin limen kokoinen hedelmä, jossa on valkoinen sisus ja yleensä 3 kiveä. Menussa hyödynsimme koko hedelmää, ihan kuoresta kiviin asti. Amuseeksi oli Kingfish pastramia ja achachan kuoresta tehtyä pikkelssin tapaista lisuketta. Alkuruoaksi kalamaria mantelin, salaatin ja chorizon kera. Pääruoaksi possua tai ankkaa, jos ei pystynyt possua syömään; juureksista ja kasviksista tehty salaatti alapuolella, ylikypsää possua päällä, friteerattua salottisipulia, korianteria ym. Jälkiruoaksi sitruunainen achacha-pudding, achachasiirapilla ja passion sherb hommelilla, achachahunajamarenkien kera – ihmiset rakastivat ruokia, varsinkin jälkiruokaa. Asiakkaita meillä oli kaikkiaan 65 joka on 2 vaille täysi tupa. Kiireinen päivä, mutta myös hyvin antoisa. Tällaisista päivistä oppii hyvin paljon, varsinkin miten isommissa tapahtumissa pitää toimia. Ilta saatiin kunnialla päätökseen ja 12 työtunnin jälkeen olo oli hyvin väsynyt, ja oikein ilolla meni nukkumaan kunnon yöunet ennen seuraavan päivä koitosta.

Ensimmäisinä vapaapäivinä piti totta kai käydä ottamassa turistikuvia Sydneyn oopperatalosta ja Sydney Harbour Bridgestä. Tuli myös käveltyä saman suihkulähteen ohi jossa Matrixin ”Women in a red dress” kohtaus kuvattiin 😉 Mardi Gras oli ja meni, valitettavasti ei kerennyt mennä sitä kattomaan.

Ekalla viikolla muuten sain tietää, että jos kannat keittiöveitsiä laukussa tai veitsilaukussa, voit saada 500$ sakot, jos siinä ei ole lukkoa. Onneksi tämä kerrottiin minulle kaupassa kun ostin veitsilaukun itselleni.

Turistilta alan pikkuhiljaa näyttämään, kun ensimmäisellä rantareissulla sain kasvot poltettua. Nyt kokemusta viisaampana ei tule jätettyä aurinkovoidetta enää matkasta pois 🙂

Janina

Vastaa