Cinquante cinquante

Cinquante cinquante

Kansainväliset työssäoppimisjaksot ranskalaisten ravintola-alan opiskelijoiden osalta Rovaniemellä ovat tämän lukukauden osalta ohitse – ensi syksynä jatketaan taas. Mitkä olivat viimeisen ryhmän fiilikset kun suuntana oli reissun kohonkohdan jälkeen koti ja Vendée.

Tästä kaikki alkoi kolmisen viikkoa sitten. Uusi työkulttuuri kaikkine kommervenkkeineen, ja vielä englanniksi, ja turhan usein suomeksi, sillä suomalainen asiakashan ei halua palvelua kuin suomeksi!? Vielä kerran iso Kiitos kaikille teille – yhteistyökumppanit Rovaniemellä – jotka pyyteettömästi perehdytitte ranskalaiset nuoret suomalaisen ravintolakulttuurin saloihin.

Kuin kotonaan paikallisessa ”Elämänluukussa” (Pub Uitto / Lapinmaa ravintolat)

Työssäoppimisjakson arviointi on aina jännä paikka – evästystä tulevaisuuteen. Hotel Santa Clausin ”Piinapenkissä” Leonardo.

Kelekkasafarille – tätä on odotettu

Oikean kokoiset vermeet miehen jäljellä pitävät

Ja taisi vähän konkariakin jännittää 😉

Soon poijaat ja mademoiselle moottorikelekka

Tarkkaavainen kuulijakunta – kaasu, jarru – oliko niitä muita? Eikä sitten värkätä! 

Tälläkö pitäisi muka lähteä!?

Hymy se on jännähymykin 😉

Ja sitten mennään – tuulta päin!

Ohjaus olikin jäykempi – osuu, ei osu, osuu…

Näyttäisi osuvan…

Suuren ja mahtavan Jätkänkynttilän alta kohti avovesiä

Osu! Tässä vaiheessa kansainvälisten asioiden koordinaattorilta (kuvaajalta) pääsi helpotuksen huokaus – toinen vaihtoehtohan olisi ollut Kemijoki.

Kaikki tulivat takaisin ja leveän hymyn kera: reissu oli ollut fantastique – Kiitokset Wild Northin porukoilla onnistuneesta reissusta. Kuvassa ryhmä on lounaalla safarin jälkeen oppilaitoksemme Oppipoika ravintolassa – piimää ja makkaraa! 

Ja vielä kerran Napsulle

Perusposeeraamiset paikallisten kanssa

Merci Melinda, Jeremy, Leonardo, Pascal & Anthony, and the rest of the gang in France 🙂 – à plus !

Ranska alkaa olla taputeltu tällä foorumilla, mutta vielä on tilaa loppuyhteenvedolle. Mitä kaikkea meneillään olevan lukuvuoden aikana on oikeastaan tapahtunut liittyen ranskalaisten opiskelijoiden työssäoppimisjaksoihin ja oppilaitoksemme kansainvälisten asioiden arkeen – tulossa pian.

Mutta sitä ennen ulkoillaan ja nautitaan Pohjoisen kevätauringosta – Hyvää hiihtolomaa minulle 😉

Vastaa