Päivässä baarimestariksi – heti kaikki minulle nyt

Päivässä baarimestariksi – heti kaikki minulle nyt

Jossain kuulemma pystyy noviisi opiskelemaan baarimestariksi muutamassa viikossa ja työskentelemään sen jälkeen lähes kaikkialla – näin olen kuullut. Vau! Meillä ei ranskalaisten työssäoppijoiden kanssa aikaa ollut kuin yksi iltapäivä, joten tavoitteetkin rakennettiin sen mukaisesti – mahdollisiksi saavuttaa. Ohjelmassa oli ihan vaan baarityöskentelyn perusteita ilman turhia paineita.

Ja tästä se lähtee –  jotain pitäisi saada aikaiseksi

Aivan kuten suomalainen opiskelijakollegansakin, myös ranskalainen ystävämme omaksui perusvalmistustekniikat, esim. Boston shakerin ”oikeaoppisen” käytön, nopeasti. Aurinkokuningas aikanaan sanoi jotain tämän suuntaista: ”Demonstraatio, selvitys, toisto, toisto, toisto…

Ja kun itsellä on jo homma hanskassa, on helppo ruveta vaatimaan muilta. Tasalaatuinen henkilöstö – kaikki pystyy ja haluaa, mikä ihana unelma!?

Melindan tyylinäyte – tuorepuristetulla granaattiomenamehulla (raaka-aineiden aatelia)

Paljon tehtiin sour-pohjaisia juttuja. Ideana oli löytää jonkinasteinen ymmärrys juomasekoituksen luomisprosessiin ja perusraaka-aineisiin liittyen – juomasekoituksen valmistaminenhan ei ole vaikeaa, ja vielä helpompaa siitä tulee kun ymmärtää tekemänsä, tekee asioita ajatuksen kera.

Sitruuna ei ole vain sitruuna. Sen kuori, kuoren valkoinen osa, hedelmäliha ja tuorepuristettu mehu ovat kaikki oma raaka-aineensa ominaispiirteineen.

Tehtävä: tehkää mulle jotain hyvää, kaikki on käytettävissä

Selkeä kulttuurillinen ero suomalaiseen alan opiskelijaan verratessa. Kirkkaita ei osattu käyttää ja esim. vodkan olemassa oloa ei edes huomattu. Käsi tarttuikin lähinnä ruskeisiin väkeviin alkoholeihin (viskiin ja rommiin) sekä tietynlaisiin ”jokereihin”, meidän vinkkelistä katsottuna, kuten väkeviin viineihin.

Ilme sen kertoo, ei toimi, liian makea – kuten aloittelevien nuorten kykyjen juomat yleensä

Hyvin nopeasti opiskelijat kuitenkin ymmärtävät happaman elementin ja ainesosien suhteiden merkityksen juomasekoitusta valmistettaessa – se vaan vaatii pikkaisen kärsivällisyyttä ja kaikki maailman mahdolliset reseptiversiot koskien sour-pohjaa: 4cl-2cl-1cl, 4-3-1, 4-2-2…

Saapa nähä – tummaa rommia tulin ottaneeksi

We`ll try again – better!

Rupeaa sujumaan – rohkeita kokeiluja, niin sittenpä tiedetään

Tuliko meistä mestareita? No ei tullut, mutta ainakin Boston shaker on ensikerralla tuttu väline, ja sitruunahan ei enää koskaan ole entisensä 😉

Merci mon Amis !

 

 

Vastaa