Joko se viikko meni?

Joko se viikko meni?

Kolmas lähiopetusviikko meni nopeasti, liian nopeasti? Eihän kovan työn ja pitkien päivien pitänyt näin äkkiä muuttua hauskaksi? Ryhmän liekki opintojen suhteen on syttynyt ja lepattaa komeasti. Ammatillisiin kysymyksiin alkaa löytyä vastauksia oman oivalluksen kautta ja yleinen tekemisen laatu on kehittynyt hurjasti siitä kun aloitettiin. Hyvä herja lentää ja hymy on herkässä. Baarimestarin erikoisammattitutkinnon porukasta mallia 2012 on tullut ryhmä – ME.

Kuva: Maikka ja baarin kapulat – mikä biisi?

Raittisen Markun tiistain vierailu jätti muistijäljen. Jos tuota päivää peilaa opiskelijoiden loppuviikon tekemiseen, niin kyseinen koulutuspäivä oli vähintäänkin elämyksellinen. Päivän myötä alkoi tapahtua hyviä asioita – näin muuten käy aina vierailevan tähden jälkeen. Omaan tekemiseen tulee hurjasti lisävarmuutta kun saa päivitetyn täsmätiedon ja –opin henkilöltä joka oikeasti tietää ja osaa. Henkilöltä joka jakaa edellä mainitun ammatillisen pääoman reilusti ja ammattiylpeästi opiskelijoille (= opiskelija uskaltaa toimia hänen läsnä ollessa). Uteliaisuus ja tiedonjano heräävät, omat ammatilliset verkostot laajenevat ja monia monia muita hyviä asioita alkaa vain tapahtua.

On hienoa, että elinkeinosta löytyy henkilöitä jotka ovat valmiita tulemaan oppilaitosten arkeen ja jakamaan tietämystään, osaamistaan, näkemyksiä ja visioitaan, antaen omalla panoksellaan koulutuksille hurjasti lisäarvoa.

Pisco sourin syvintä olemusta etsimässä

Loppuviikon aikana pureuduttiin mm. seuraaviin työskentelyn elementteihin: juomasekoitusten ryhmittely, juomasekoituslistan suunnittelu, pisco, cachaca jne. Myös anniskelumääräykset ja vastuullinen anniskelu olivat tapetilla ja konkreettinen osaaminen aiheen suhteen mitattiinkin tentin muodossa. Miten meni? Ihan hyvin, mutta kyllähän ryhmä on selkeä peilikuva elinkeinosta – niinkin tärkeä asia kuin anniskelumääräykset ei välttämättä tule niin selkäytimestä kuin pitäisi. Hienoa oli huomata, että kyseinen aihealue, ja erityisesti syyt, näkemykset ym. määräysten takana, kiinnostaa kovasti.

Tehtiin paljon cocktaileja, juomasekoituksia, drinkkejä ja hörppyjä. Ryhmän suhteen on ammatillisesti tapahtunut selkeä eteenpäin nytkähtäminen. Ymmärtämys (ja uskallus) raaka-aineiden ja käytettävien ainesosien suhteen alkaa kuulua ja näkyä ääneen ajatteluna joka siirtyy suoraan tekemiseen. Vastaukset annetaan itse, jonka seurauksena saadaan aikaiseksi laadukkaampia asioita, esim. paremman makuisia juomia – aivan mahtavaa kun sen omin silmin pääsee todistamaan, ”kärpäsenä katossa”. Tämähän se koko jutun juju on. Opiskelija alkaa itse ajatella omaa tekemistään. Se kuuluisa miksi sana alkaa saada muitakin vastauksia kuin siksi. Vastauksia jotka perustuvat omaan näkemykseen joka perustuu tietoon ja taitoon – osaamiseen.

Elegantteja ajattomia Martineja – ja tietysti vodkasta

Baarityöskentely on myös teatteria – jos näillä osuuskaupan neitojen moveilla ei pärjää, niin millä sitten?

Letkeä Kuusamolainen ja ”Maradonamainen ote”

Kun tehdään niin tehdään kunnolla – tai ollaan tekemättä

Maikka soittaa rumpuja bändissä joten tuplasheikkaus tunnistettavan biisin tahtiin ei ole mikään ongelma – mistä näitä tyyppejä oikein tulee!!! 😉

Asenteesta

Ja puhuttiin hienosta, mutta inflaation kokeneesta sanasta asenne. Itse asiassa niin paljon, että se vaatii oman tekstinsä.

Tutkinnon ensimmäisen osan päätehtävät ovat hyvällä mallilla. Baarimanuaalit (oman työpisteen ja baarin perehdyttämisoppaat) ovat pientä pintaremonttia vaille valmiit, ja uudet tehtävät kuten myyntikampanja jo selkeänä suunnitelmana paperilla. Takana on 15 kontaktipäivää ja reilu 100 tuntia yhdessä. Opinnot etenevät, myös kontaktijaksojen eli lähiopetusviikkojen välisenä aikana, ja muuttuvat luonteeltaan syvällisemmiksi siirryttäessä tutkinnon toiseen osaan.

Seuraavan kerran ryhmän on yhdessä viikolla 16. Vierailevia tähtiä – niitä asiantuntijakouluttajia – on jälleen luvassa. Ohjelmassa on tuolloin mm. esiintymis- ja vuorovaikutustaidot, myyntitekniikat, juomatuote kahvin muodossa, kirottuja numeroita joita myös luvuiksi kutsutaan… – jatketaan!

Vastaa