Kuopio tanssi ja…

Kuopio tanssi ja…

Järjestötoiminta on parhaimmillaan reissuun lähtemistä ja mukavaa yhdessä oloa. Seuraavassa lyhyt reissuraportti F.B.S.K. Lapin kilpailu- ja opintomatkasta Kuopioon toukokuun lopulla.

Teksti ja kuvat Juha Yli-Rahnasto, kuvatekstit: Ari Manninen

F.B.S.K. Lappi vieraili Kuopiossa 19.–22.5.2012 F.B.S.K.:n (Suomen baarimestarien ja kannattajien kerho ry) Kevätkokouksessa ja SM Sparkling 2013 alkukarsinnoissa 7 hengen voimin. Vierailu oli jo pitkään osaston toimintasuunnitelman mukaisesti suunniteltu opintoreissu, joka vihdoinkin toteutui.

Leviltä reissuun lähti Marko Muttonen, Niina Katinmäki, Juha Yli-Rahnasto ja Tomi Sara ja Rovaniemeltä mukaan tulivat Säkkisen Kari sekä Pallarin Pekka. Keminmaasta vielä Knuutin Kimmon kyytiin ja porukka oli kasassa.

Kuopiossa

Nopea majoittautuminen Sokos Hotel Puijonsarveen, vaatteiden vaihto ja ensimmäisille aperitiiveille Ravintola Hiilen terassille jossa vastassa oli Huttusen Teemu Suomen Alkoholitukusta. Hetki hyviä röpinöitä ja kohti ruokapaikkaa Ravintola Introa. Ruokailun jälkeen tutustumaan Suomen vanhimpaan yhtäjaksoisesti vielä toiminnassa olevaan ravintolaan, Muikkuravintola Saimaaseen, josta matka jatkui sataman mammuttibiletyspaikkaan Makasiiniravintola Albatrossiin, Ilonaan, Olutravintola Maljaan…

Hauska yksityiskohta Intron backbaarista – Aged cocktail: Arctic bramble raspberry Old Fashioned

Sunnuntaina ohjelmassa oli F.B.S.K.:n Kevätkokous ja SM Sparkling 2013 alkukarsinnat – kisasta tulee juttu erikseen, mutta pieni info odotellessa. Kyseessä oli uusi kisasarjatyyppi joka osoittautui varsin haastavaksi. Lappia kisassa edusti Juha (alkukarsinnan 4.), Markon avustaessa kisajärjestäjiä. Pekka ja Tomi olivat mukana makutuomaristossa.

Kuplat juomasekoituksen ainesosana, ja vielä kilpailutilanteessa – haastavaa, kuten yllä oleva kuva kertoo (kuvissa Juha)

Tutustumiskäynti yhdessä Hämeen ja Turun osastojen kanssa Alkoholijuomatehdas Lignell & Piispaselle jossa isäntänä toimi Niko Dahlström.

Lignell & Piispanen ja Niko Dahlström

Myös Suomen Alkoholitukkuun käytiin tutustumassa – isäntinä Ari Jokela sekä Teemu Huttunen.

Suomen Alkoholitukku Oy:n arkea

Marko ja mukavan oloinen tuliainen juuri oikealla vuosiluvulla – taisi jäädä hyllyyn 😉

Tutustumiskäyntien jälkeen yhdessä Kuopion Tuija Lehtolaisen ja Mikko Kemppisen kanssa Ravintola Kummisetään aperitiiveille, josta ruokailemaan yli 40 vuotta toiminnassa olleeseen yksityiseen Oluthuone Bierstubeen. Aikanaan sitten Tuijan opastamana ravintolakierrokselle. Kohti Lappia – Kuopio on nähty ja koettu.

Kuten aikanaan Rovaniemellä – meilläkin oli Sampomme ja sillä tarinansa

F.B.S.K. Lappi kiittää: Mika Kiuru ja Sinebrychoff, Lignell & Piispanen ja Niko, Suomen Alkoholitukku ja Ari & Teemu, Norex Spirits ja Marianne, Ravintola Kummisetä ja Jouni Savolainen sekä Kuopion osaston ja Mikko Kemppinen – erityiset Kiitokset Lehtolaisen Tuijalle.

 

Vastaa