En oo Facepookissa ja postituslistaa ei ole – Lapin satakieliä kumpikin

En oo Facepookissa ja postituslistaa ei ole – Lapin satakieliä kumpikin

F.B.S.K. Lappi (Suomen baarimestarien ja kannattajien kerho ry:n Lapin alaosasto) kokousti kevätkauden viimeisen ns. kuukausikokouksensa kesän alta pois. Rovaniemen uusimman ravintolatulokkaan, paikkakunnan irlantilaisravintolatyhjiötä legendaarisen Irish Timesin jäljiltä paikkaavan, Irish Pub Oliver`s Cornerin tiloihin oli saapunut toistakymmentä osaston aktiivia – ja kerrankin, myös johtokunta oli kokonaisuudessaan läsnä. Mitä tulossa syksyllä, millä mielin kesän viettoon.

F.B.S.K. Lappi voi hyvin

Vuonna 2007 perustetulla alaosastolla menee mukavasti. Vaikka osaston aktiiviporukka ei ole suuren suuri, 10-15 persoonaa, niin tekemisessä on hyvä meininki. Asioita tapahtuu, ja kun tilillä on kuulemma rahaakin, niin…

Tämänkertainen kuukausikokous noudatteli tuttua kaavaa puheenjohtajan Juha Yli-Rahnaston ja esityslistan isällisessä ohjauksessa, Muttosen kirjatessa ja Kairalan kommentoidessa 😉 Puhetta ja pienimuotoista väittelyäkin saatiin aikaiseksi kun ruvettiin tonkimaan alan yleistä ilmettä ja kyselemään ääneen asiakkaiden vastuusta – miksi asiakkaat eivät vaadi enemmän vaan tyytyvät toisinaan jopa huonoon? Ja se alan yleinen näkyvyys juomatuotteeseen liittyen – kunpa joku tekisi uuden Cocktailin, niinkö!? Myös Kuopion kisa- ja opintomatkan purku reissussa olleiden toimesta sai aikaan mukavaa ajatusten vaihtoa esim. kuohuviiniin ja sen käyttöön juomasekoituksen ainesosana liittyen. Ja se iän ikuinen jurnutuksen kohde, kilpailujen säännöt, nostettiin myös framille ihan nostamisen ilosta.

Seuraava kalenteriin merkattava osaston yhteinen on kuukausikokous tiistaina elokuun 28. päivä Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen tiloissa. Tuolloin saa osaston suurta mielenkiintoa ja huomiota herättäneet tasting-tilaisuudet jatkoa Tequilan muodossa. Aikaisemminhan osasto on pistänyt jonoon kahviliköörit, samppanjat, ginit sekä tummat rommit. Nyt on sitten vuorossa mielenkiintoiset ja ”aina trendikkäät” Tequilat. Kyseiseen kokouksen liittyen lisäinfoa lähempänä tältä sivustolta F.B.S.K. Lapin omalta sivulta.

F.B.S.K. Lappi Kiittää

Tässä yhteydessä koko alaosaston puolesta Kiitokset yhteistyökumppaneille, sekä muille toimintaa tukeneille ja siinä mukana olleille tahoille menneestä talvi- ja kevätkaudesta – jatketaan syksyllä. Ohjelmassa on tuolloin mm. jo mainittu ”The Great Tequila Tasting” sekä F.B.S.K. Lapin järjestettävänä olevan, jo niskaan huohottavan, F.B.S.K.:n perinteisen kevätkokouksen 2013 käytännönjärjestelyt.

Hyvää Kesää ja terveiset kaikille etelään lentäneille – Folke, Jenna, Timo, Ville ja ketä teitä olikaan,
F.B.S.K. Lappi

Irish Pub Oliver`s Corner – aiheesta lisää myöhemmin, mutta maistiaisiksi raikas tuulahdus normituotteiden joukossa: Karhupanimon Porin Pale Ale.  

Ja Kiitokset Juhalle edustamani oppilaitoksen baariluokan alan kirjakokoelmaa täydentämään saaduista Baarimestarin käsikirjasta (se jälkimmäinen ja uudistettu painos vuodelta 1981 jonka allekirjoittanut on saanut vuosien aikana hävitettyä) sekä alansa klassikosta, niin hyvässä kuin pahassa, Kari Villbergin ja Mixtec Oy:n Baarikirjasta vuodelta 2000.

Klassikko!? Ote kyseisestä Baarikirjasta: ”Menestysjuomat koristeellaan. Kysyntä lisää tarjontaa mutta kyllä mielenkiintoinen tarjontakin lisää kysyntää…” ja niistä foliopalmuista, Etelämeren eksotiikasta ja tuotteiden testauksesta en sano mitään. Lukekaa itse ja muodostakaa omaa mielipiteenne – aikansa näköistä 😉

…Ja ne satakielet? Ne on siinä kuvassa oikealla.

Vastaa