Viisauden (hulluuden) lähteellä

Viisauden (hulluuden) lähteellä

Hxxxxtin kone vai mikä – aikanaan ihan varmasti juuri se, nyt ”vain” mainio myynninedistämisväline joka pisti porukan kokeilemaan.

Absinttilähdettä ei voita mikään. Ainakin jos minulta kysytään, niin kyseessä on yksi hauskimmista vempaimista joka baarista tulisi löytyä. Viisauden lähde – vekotin – joka koukuttaa, aikoinaan jopa hulluuden partaalle, niin väitetään.

Absintin historiaa kaikkine kommervenkkeineen on turha ruveta kirjoittamaan uusiksi, joten tästä linkistä tutustumaan aiheeseen – voin luvata että vie mennessään, ainakin yhden uusiotuotantotuliaislusikan verran.

Ei tyydytty vain tipottelemaan ja loruttelemaan, vaan kokeiltiin: palavia sokeripaloja jotka oli marinoitu esim. sambucalla tai maustettu bittereillä, pelattiin lähteen veden lämpötiloilla, veden valumisnopeudella jne. – nyt tiedetään ja vastaan tullessa myös osataan käyttää. Mistä muuten löytyy moisia lähteitä? Itse olen aikanaan törmännyt ainakin Tornin American Baarin tiskillä (muistaakseni) tiputtaneeseen lähteeseen. Voisi kuvitella, että lisää vaikeasti liikkuvan tuotteen myyntiä helposti – ne tarinat ja rituaalit, historia.

Päivän paras veto taisi olla tipottelu sambucalla marinoidun palavan sokeripalan läpi palavassa sambucassa hiiltyvän tähtianiksen päällä. Toinen mainio oli perusabsintilla (68til-%) varustettuun ”Pontarlieriin” vahvasti maustetun valkoisen sokeripalan (8 tippaa Angostura Orange Bitters) läpi rauhallisesti tippunut vedos. On se vain…

…mainio värkki.

Opittiinko muuten johtamaan – paremmin ymmärretään kuin eilen. Ja sitten huomisen esivalmistelujen kimppuun: basilikaa ja minttua, tuoreita mansikoita ja vadelmia, sokerisiirappia yksiyhteen, perussitrukset, agaavesiirappia, steviaa!?? Kuka (ketkä) kumma on tulossa jakamaan osaamistaan – huomiseen 😉

ps. London Cocktail Week is back

Vastaa