Kipinästä roihuksi

Kipinästä roihuksi

Baarimesujen viikon teema on ollut enemmän tai vähemmän tuli ja oikeat tarjoilulämpötilat, joten oli jo aikakin päästä pikkaisen kaatamaan ja miettimään liekittämisen syvintä olemusta – näyttävyyttä työskentelyyn vai ihan oikea ammatillinen merkitys. Viikko on ollut kokonaisuudessaan loistava, sillä hyviä asioita tapahtuu itsestään – asiat rullaavat hyvällä vauhdilla – kun ryhmän ammatillinen osaaminen on syventynyt ymmärtämyksen tasolle ja otteisiin on tullut ”pro-rentoutta”. Tutkinnon (koulutuksen) alussa kytenyt kipinä on ns. roihahtanut liekkeihin.

Tuli

Työskentelyn elementti jota tulee kunnioittaa, sillä enemmin tai myöhemmin näppisi palavat!? Miksi liekität, liekitätkö oikealla alkoholilla? Kuuluvatko tuli ja palavat juomat baaritiskille – just for fun? Mitä asiakkaalla on mukissa spektaakkelimaisen shown jälkeen – huonon makuinen drinkki josta pitää maksaa? Turvallisuuteen liittyvät seikat…!!?

Miltä näyttää tulevaisuus?

Intohimolla jota ilman ei ole mitään

Ja sumuiseksi lopuksi. ”Manninen! Otappa ite lusikka käteen ja näytäppä” – pysyi kädessä ja myös pyöri 😉 Huomenna vielä viimeinen veto, jonka jälkeen seuraavan kerran kokoonnutaan, tutkintoon liittyen viimeisen, tammihelmikuun vaihteessa Levillä ja Lainiossa XV Finlandia Vodka Cupin kansainvälisessä finaalissa, jonne lähdetään perinteiden mukaisesti työkeikalle kisaorganisaatiota jelppimään. Lainion keikkaa ennen on kuitenkin aikaa pysähtyä pikkaisen analysoimaan mennyttä vuotta ja Baarimestarin erikoisammattitutkintoa – kuinka tutkinto voi? Menikö viimeinen käyttöpäivä jo?

Vastaa