Maisemanvaihdos, ulkomaille, Luleå – käy sekin

Maisemanvaihdos, ulkomaille, Luleå – käy sekin

Teksti ja kuvat: Päivi Niska

Tiedättehän sen ihanan tunteen kun aurinko paistaa ja saa istua ulkomailla terassilla, katsella maailman menoa, nauttia hyvää juomaa ja ruokaa, eikä kukaan tunne sinua. Ei Luleåssa pysty marraskuun loppupuolella terassilla istumaan, mutta tuli todistettua ainakin se, että siellä pääsee kokemaan erilaista ravintolakulttuuria.

Tripadviserin listaamasta hyvästä bistrosta (Bistro Norrland) pöytävaraus lauantaille ja Elite Stathotellista (loistava palvelu) majoitus ja menoksi. Perjantain shoppailu jäi näyteikkunaostoksiin, joten matka jatkui hotellin alakerrassa olevaan The Bishop Arms ravintolaan jonka edessä seisoimme jonossa perjantaina klo 20.30. Todella eksoottista, sillä olen viimeksi kokenut vastaavaa 18-vuotiaana jonottaessani Rovaniemellä Vaskooliin tai Kantakrouviin – kumpaakaan paikkaa ei tietenkään enää ole. ”Panama, dä dä… Panamaaaaaa dä dää…

Paikka oli tupaten täynnä aikuisia työ- ja kaveriporukoita, jotka keskustelivat, juttelivat ja nauroivat. Jotenkin tuli sellainen olo, että maailma paranee ja aika pysähtyy.  Kaikki nauttivat erikoisoluita ja olinkin ihan tavis sen oman Hooegaardenini kanssa. Yksi asia mikä erottaa heidät meistä – kellään ei ollut puhelinta, kukaan ei päivittänyt naamakirjaa tai lukenut sähköpostiaan. Siis ihan oikeasti, kenelläkään ei ollut puhelin kourassa – he keskustelivat toistensa kanssa. Seuraavana päivänä sama ravintola aika tyhjä klo 18:00, mutta melkein jokaisessa pöydässä oli pöytävaraus. Siis siellä varataan pöytä myös Pubiin – aivan mahtavaa. Pidettäisiinköhän minua ihan pöljänä jos aloittaisin saman perinteen Rovaniemellä? Tiedän – pidettäisiin!

Lauantain kaupoissa pyörimisen lomassa tuli pysähdyttyä keskustan The Fabulous Sportbaariin. Ravintolassa oli hauska ja kattava ruokalista (Junkfood de Luxe), mutta tällä kertaa pelkkä virkistävä olut riitti – popcornit olivat keittiön tervehdys. Mutta kuka pystyy katsomaan viittä eri urheilumatsia samaan aikaan rinnakkaisista televisioista. En minä ainakaan, mutta varmaankin moni, koska se paikka oli iltapäivällä ihan täynnä.

Bistro Norrland oli illalla tietenkin ihan täynnä, mutta tarjoilijat osasivat hommansa, aperitiiviksi El Presidentte ja perinteinen Dry Martini. Hyvä ruoka + ammattimainen palvelu – kiireetön tunnelma.

Mitä muuta voisi toivoa – onnistunut viikonloppu 🙂

Vastaa