Kädet käy ku kärpän pyytäjällä

Kädet käy ku kärpän pyytäjällä

Teksti ja kuvat: Juha-Matti Koivisto

Terveiset Ranskasta ja L’Aiguillon-sur-Vien golf-kenttien ääreltä. Täällä on touhuttu nyt nelisen viikkoa ja kuusi on vielä edessä, kohta puolivälin krouvissa. Aika on mennyt hirmu nopeaa ja siihen on mahtunut vaikka minkälaista – kokonaisuutena kaikki toimii mainiosti.

Juuri nyt on viikko jäljellä Le Balatassa L’Aiguillon-sur-Vie:ssä, jonka jälkeen melkein koko loppu aika meneekin yhdessä kollegan (Ville-Petterin) kanssa työskennellessä. Ensin Le Petit St. Thomaksessa eli Villen toppipaikassa, jonka jälkeen pikainen visiitti La Roche-sur-Yonissa ravintolakoululle, josta yhdessä Le Balataan, jonka jälkeen vielä pari viikkoa kumpainenkin omalla tahollaan omassa toppipaikassaan. Vapaa-ajan vietto ongelmia ei juuri ole ollut, sillä päivät menevät aika tiiviisti töissä. Vapaapäiviä viikkoon mahtuu kokonaista yksi.

On se ihme kun joka päivä tulee todettua johonkin raaka-aineeseen liittyen, että ei meillä Suomessa tällaisia ole. Mitä työtahtiin tulee niin Ramin sanoja lainaten: ”Kädet käy ku kärpän pyytäjällä!”, ja jatkuvasti, sillä päivän aikana ei paljon hölläillä. Koko ajan pitää painaa kaasu pohjassa ja tehdä kaikki nopeammin ja nopeammin, laadun tietenkään kärsimättä. Puhtaanapito ja siivous muuten ovat todella tärkeitä työskentelyn elementtejä ja missään ei ole yhtään tahraa tai tippaakaan vettä, ei edes tiskinurkassa.

Työssäoppimisjakson loppuun on suunnitteilla Lappilainen ilta Le Balatassa jonka minä ja V-P toteutamme. Esitin tänään toiveen Chefille, että haluaisin tehdä poronfileetä, käryä ja leipäjuustoa lakoilla – kylläpä iski koti-ikävä 😉

Hyvää Joulua 🙂
Jussi

Samoin – Jouluja 🙂
V-P

Vastaa