mise en place – misat kuntoon mösjööt!

mise en place – misat kuntoon mösjööt!

1

Eläköön ammatilliset perusteet, laadukkaat esivalmistelut ja kastanjoiden kuoriminen – tiedän mistä puhun. Erehdyin keittiöön kameran kanssa seuraamaan ranskalaisten ystäviemme huomisen lounaan esivalmisteluja, ja ennen kuin tajusinkaan, oli veitsi kädessä ja miljoona kastanjaa kuorittavana – kevyen ranskaksi kettuilun kera. Hoitui, ei tosin hetkessä, mutta hoitui – nyt tiedän miltä ammattimaisesta ”pähkinöiden kuorijasta” tuntuu. Tehtävä ei ehkä ollut sieltä vaativimmasta päästä 😉 mutta…

2

3

4

5

Pakko oli hehkutella noin monella suklaakuvalla, sillä laadukas suklaa on hyvääääääää!

6

😉

7

Suklaamestari Nicolas

8

Arnaud ja lelu!!?  

9

10

Eikö se niin ollut, että paikka keittiössä otetaan!

11

12

Mestarin opissa – huomisen lounaan pääarkkitehti David (oikealla) ja ranskalainen tapa tehdä (kuulemma pikkaisen erilainen).

13

Misojen välissä kaupungintalolle edustamaan, ohjelmassa tapaaminen Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen kanssa. Aiheena alan koulutuksiin liittyvät kansainväliset yhteistyökuviot ja terveiset Ranskan Vendéesta – La Garnachesta ja L’Aiguillon-sur-Viesta. Viestintuojina Magalie ja Anthony.

14

15

Ja takaisin sorvin ääreen – kastanjasirkuksen osa 2. Manninen ei enää ollut vahvuudessa 😉

16.1

Kysymys kuului – ”Onko eka kerta ku teet!?” 😉

16.2

Huomenna 🙂

16.3

Tämä on se juttu – sulassa sovussa huippuosaamista Ranskasta ja ammatillisia ensiaskeleita ottavia omia kokkiopiskelijoita. Sama tavoite, kaikki tasavertaisia.

16

17

Huomenna. Klo 11:00-14:00. Oppipoika ravintolat, siinä kulmalla – Rovaniemellä. Kampasimpukoita, ankkaa, suklaata, niitä kastanjoita…

 

Kuvat © Ari Manninen

 

Vastaa