haku päällä viimeiset mohikaanit!?

haku päällä viimeiset mohikaanit!?

Kuva2

Vihdoinkin ala on reagoinut koko leveydeltään ja syttynyt taisteluun Baarimestarin erikoisammattitutkinnon säilymisen puolesta – hitaasti, mutta varmasti, toivottavasti ei liian myöhään. Opiskelemaan ja tuota ”turhaa” Baarimestarin ammattinimikettä hakemaan – miksi ei 😉 Haku päällä meillä ja monella muulla: Omnia, Hyria, Lapin matkailuopisto…

Lainaan itseäni: ”Eikö juuri nyt pitäisi panostaa koulutukseen ja erityisosaamiseen, erityisesti majoitus- ja ravitsemisalalla, jonka kehitystä yritetään hankaloittaa lähes kaikin keinoin. Hullua olisi jos koulutuksellinen näkökulmakin liittyisi kiristyvien asioiden joukkoon? Toisaalta, Suomihan haluaa viedä koulutuksellista osaamista (”kansainvälistyä”) maan rajojen ulkopuolelle, mihin baarimestarin erikoisammattitutkinnon katoaminen vääjäämättä johtaa – oppia lähdetään hakemaan muualta kun oma koulutusjärjestelmä ei sitä pysty tarjoamaan. Jossain vaiheessa varmasti myös lähdetään työskentelemään kun tietyt alaan sitouttavat elementit ovat Suomesta kadonneet.”

Baarimestariksi

Lue lisää: Shaker 1/2014

Kuvat © Shaker-lehti, Ari Manninen

 

Vastaa