sopivan hilloista

sopivan hilloista

1.1

Etelän miesten Lappi-spektaakkeli ja Day 2 – tekeminen on se juttu. Aurinko nousi, aamu sarasti ja päivä alkoi…

1

2

…Siitä mihin se eilen jäi 😉

3Juuri nyt ei ole mitään yhtä isoa juttua, mutta muuan asia. Globaali yhteisöllisyys baarimestarien parissa – onko Suomessa todellista alan yhteisöllisyyttä? Liikkuuko tieto muualla kuin Helsingissä ja sielläkin tietyn pienen piirin parissa? Modernissa maailmassahan tieto on jaettavissa – sen pitää olla? Onko yhteisöllisyys vähän niin kuin kaupallisuus? Kaikki siitä puhuu, mutta…

Tuoreus esim. tuorepuristetut mehut – kaikki mikä on keinotekoista, myös maistuu keinotekoiselta. Paikallisuus – miksi Helsingissä tehdään Lappilaisuuteen liittyen Lappilaisempia juttuja kuin Lapissa? Missä ovat vihannekset?

Chef driven thinking. ”Keittiö vaan tulee baariin, halusit tai et!” Kaali on tulossa – oletko valmis?

Etikka – toinen happo ja kirpeä maku. Suomalaisethan ovat tottuneet etikan makuun, joten miksi ei!?

Valmiit cocktailit. Baarin oma 5-10 litran batch (enkä puhu nyt mistään tislaamisesta) joka pullotetaan -> korkitetaan -> liimataan etiketit  ja myydään.

Kuplivat cocktailit – lyökö Perlini Carbonated Cocktail-shaker koskaan oikeasti läpi?

Barrrel aging – viinipohjaiset ikäytetyt cocktailit?

Ylähyllyn mausteet kuten vihreä kardemumma, neilikka, erilaiset vaniljat, sahrami…

Jää – on enemmän kuin pelkkä jää joka jäähdyttää, viilentää jne.? Tuoko jää juomaan jotain muuta esim. makua? Miten – aletaanko tehdä omaa jäätä ja jostain muusta kuin vedestä? Aletaanko oikeasti panostaa jään laatuun – muutakin kuin kaksi haperoa per päärynäsiideri ettei ne vaan lopu kesken.

Year of the gin – ginihän on monikäyttöisin väkevä alkoholi kun puhutaan cocktaileista. Pop-Up bars, Rare artisinial spirits – “oak barrels for smooth and rich character”, tee, raparperi, kookosvesi, helppo vs. niche…

4.1

5

Kaikki ei vaan jaksaneet keskittyä

6

7

Mitä on cocktail vuonna 2014?

Ei se enää ainakaan ole vain tietty määrä alkoholia, tietyllä tavalla valmistettuna tiettyyn lasiin. ”Se on nestemäinen makujen kombinaatio, joka on paketoitu tarinaksi. Cocktail ei enää voi hävitä maailmasta sillä se on liian suosittu ja tunnettu. Cocktail on avointa lähestymistä.” – Timo Siitonen

Mikä on drinkin ja cocktailin ero? Moderni cocktail = elämys ja tasapainoinen kokonaisuus tarjoiluastiassa, hetken ja ympäristön muodostama aika, tarina, tekstuuri jne. Yksi kysymyksistä kuuluu: klassisesti alkoholi edellä vai modernisti maku edellä? Miltä muuten maistuu perustana toimiva väkevä alkoholi vedellä – eikö se vesi ole juttu joka on hyvän cocktailin maun takana!? Mocktail on cocktail!

Mikä mahdollistaa modernin cocktailin? Raaka-aineiden saatavuus, media, puhtaat maut…

8

9

10

11.1

Porukka irti ja tekemään – kaikki tähänastinen teoria käytäntöön. Rovaniemi Cocktail Grand Prix 2014 by A21 ja Pernod Ricard Finland.

12.1

12

13 14 15

Käpsyhan sen kisan avasi ja päätuomarin ilme sen mukainen 😉

Kisapostaus soon.

 

Kuvat © Ari Manninen ja A21

Vastaa