ymmärrystä & uskallusta

ymmärrystä & uskallusta

1

Pöly on ehtinyt laskeutua sitten viimeisimmän Baarimestarin eat:n lähiopetusjakson, joka ilmiselvästi oli opiskelijoille henkisesti raskas, ja on aika pikkaisen ”analysoida”. Ammatillinen henkinen tuska on tällä hetkellä kova. Miksi näin? Yksi syy kipuiluun on se, että asioita on alettu nähdä ja ymmärtää. Baarimestari jolla on motivaatio hukassa, huonoista päivistä puhuminen ja niiden varjolla puolivillaisesti tekeminen tai kaiken vastuun sälyttäminen asiakkaalle ei vaan yksinkertaisesti enää mene läpi. Se, että ala itse tuntuu menevän (liian?) usein sieltä mistä aita on matalin ahdistaa suunnattomasti.

”Miksi en ole tajunnut, että asiat ovat näin. Miksi en ole tajunnut, että asiat voisivat olla niin!?” – Yksinkertaisuudessaan suorastaan viiltävää mietiskelyä. Tuohonhan voisi heittää vaikka ”niinpä”, ja jatkaa matkaa sen kummemmin pysähtymättä ja katsomatta peiliin. Mitäpä sinne tuijottelemaan kun alan verotus kiristyy, mainontaa tiukennetaan, aukioloajat ehkä lyhenevät, koulutusta ajetaan alas jne. = lupa tehdä asioita huonosti?

2

Tunto – kuuluuko juomasekoitukseen!?

4

Ammatillisen opettajan paratiisi – sitoutunutta ja oma-aloitteista eteenpäin vievää tekemistä

Baarimestari on ruumiillistuma siitä mitä baari tekee – tästä ajasta = lupa tehdä asioita huonosti? ”Enempi pitäisi uskaltaa ja tehdä rohkeammin juttuja eikä mennä sieltä missä aita on matalin.”

”Pään sisäisiä juttuja pitäisi välissä pikkaisen jarrutella. On sellainen megafiilis ja juttuja syntyy, mutta miten rajata, että tulee loogista!? Vanhan viilausta ja myyttien murtamista, out of the box.” Vau! Ja kuka sanoi, että koulutus ei kannata.

5

6

”Mahtavaa saada läpsy kasvoille väreistä ja aisteista, kuinka isoja asioita ne normaalissa elämässä ovat. Miksi niitä ei ole soveltanut työelämässä?”

7

Ja toisinaan pitää laittaa ranttaliksi

8

Putouksen hengessä

9

…viikon ”asennesalkku” menee Käpsylle. Miksi – tartu (ja käytä) tilaisuuteen 😉

”Työelämässä enemmän mukaan fiilistä, tunneta, mukavuusalueelta poistumista, yritys- ja erehdystaktiikkaa, aitoa innovatiivisuutta tutun ja turvallisen (varman?) sijaan.” Jatkuu viikolla 19.

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa