utelias baarimestari

utelias baarimestari

1

Issukan Jarkon toinen koulutuspäivä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi – oleellisia ammatillisia kysymyksiä joihin oikein vastaamalla (osaamalla vastata) moni yritys ja työyhteisö voisivat niin paljon paremmin. Heitänpä heti alkuun itseä jo pitkään mietityttäneen kysymys ilmoille: miten on mahdollista, että on trendikästä olla baaritiskillä töykeän tyly, ”sivistymättömästi rough”? Miten on mahdollista, että edellä mainitulla ammatillisella osaamattomuudella saa huonon ja valikoivan palvelun anteeksi vain koska se on trendikästä – onko oikeasti? Eikö kukaan taaskaan uskalla älähtää ettei menetä ”jotain” muiden silmissä? Vinkki jonka moni muukin allekirjoittaa. Tehkää se nyt sillä ensi vuonna ”paska palvelu” ei ole enää trendikästä, ei edes toisella puolella tiskiä tosi hipsterien mielestä – ei vaikka kuinka omaisit itseironiaa molemmin puolin tiskiä (and same in English och på svenska).

Millainen on innovatiivinen baari – mitä on liikeidean mukainen innovatiivisuus? Miksi drinkkilista on vain lista, mitä on listapsykologia? Onko innovatiiviset drinkkilistat mietitty loppuun asti, sillä mitä jos…

2

Puhutaan drinkkilistoista

3

Löytyykö listalta joku ”koukku” (keskustelunherättäjä) johon tarttua esim. helposti lausuttava englanninkielinen sana, ammatillinen termi, juttu…

4

5

”Paahdettuja poronluita, jotka ajetaan tomuksi ja sekoitetaan metsokukon pyrstösulalla yksisilmäisen parrakkaan ja puuteroidun entisen avomerikalastajan autoromuttamolla tislaamaan ja hylätyllä rautatieasemalla, jonne vie vain yksi sammaloitunut raide, Teboilin muinaisissa öljyn välivarastointiin tarkoitetuissa terästankeissa ikäännytettyyn mylperinmarjoilla rasvapestyyn ja naaraspuolisilla itikoilla maustettuun giniin ja kaikki tämä vaaran laella aamu-usvassa gangstarapin jytkeessä” – toppahousuille vai connoisseureille? Keitä muuten ovat connoisseurit? Riittääkö heitä baaritiskille asti – meilläkin?

MITÄ ON OIKEA PALVELU? Mitä varten asiakaspalvelu on olemassa? Mitä baarimestarin ammatti vaatii – on niin helppo harhautua, eikö.

6

7

8

Flow mode – ON vai OFF? Mitenkä tämä väittämä – mikään valmistustekniikka ei ole vakio sillä muuttuvia elementtejä yksinkertaisesti vain on liikaa.

Ajatellaan uusiksi Rethinking Drinks

9.1 9 10

Katsotko ylen kahden ainesosan juomasekoituksia – ne kuplat, mitä niistä?

11 12

13

Kiitos Jarkko ja Bacardi-Martini Finland Erinomaisen antoisat jo olemassa olevaa syventäneet ja oikeasti paljon uutta tuoneet pari päivää, jotka pistivät monta ajatusmallia ja ammatillista näkemystä remonttiin 😉 Jatketaan!

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa