let`s talk about gin

let`s talk about gin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edelleen Lontoossa, nyt Beefeaterin tislaajamestari Desmond Paynen vieraana Kenningtonissa. Ohjelmassa tutustuminen Beefeaterin tislaamoon sekä viime keväänä avattuun suurelle yleisölle suunnattuun museokierrokseen. Aloitimme museokierroksella iPadit kourassa ja täytyy sanoa, että yllätyimme oikein myönteisesti laadukkaasta ja informatiivisesta kierroksesta johon olisi varmasti saanut käytettyä aikaa paljon enemmän, mutta totuuden nimessä täytyy tunnustaa, että odotimme niin kovasti Desmond Paynen kanssa rupattelua, ettemme malttaneet pitkittää museokierrosta liikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr. Payne vei meidät heti tislaamon maustehuoneeseen, jossa hän esitteli meille kaikki Beefeaterissa käytetyt yhdeksän maustetta: väinönputken juuren ja siemenet, mantelin, korianterin siemenet, katajanmarjan, sitruunan ja appelsiinin kuoren, lakritsin juuren sekä kurjenmiekan juuren. Desmond Paynen on mainittu olevan ihminen, joka tietää laadukkaan ginin valmistuksesta enemmän kuin kukaan muu koko maailmassa ja tämä vaikutelma juurikin tuli mieleeni, kun kuuntelin hänen kertomuksiaan laadukkaiden raaka-aineiden merkityksestä ginin valmistuksessa. Hän todella tietää mistä puhuu, sillä tämä jo eläkeiän ylittänyt herrasmies on työskennellyt ginin parissa liki 50 vuotta.

3 Beefeater Gin ingredients

Kuva © Beefeater Gin, Pernod Ricard Finland

4 Beefeater Distillery

Kuva © Beefeater Gin, Pernod Ricard Finland

Seuraavaksi katsomaan itse tislausprosessia. Beefeaterilla tislataan viitenä päivänä viikossa, noin 30 miljoonaa pulloa vuodessa ja ne kaikki tislataan täällä pienessä tehtaassa Kenningtonissa. Beefeater valmistetaan siten, että mausteita liotetaan noin 96 % alkoholissa vuorokauden ennen tislausta. Tämän takia tehtaassa olikin mahdottoman intensiivinen mausteiden tuoksu, jota pääsimme varovaisesti jopa suoraan tislauspannusta tuoksuttelemaan.

5 Production of Beefeater Gin

Kuva © Beefeater Gin, Pernod Ricard Finland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 71980-luvun ”Bifu”

“The name Beefeater Gin is inspired by the Yeoman Warders (also known as Beefeaters) who guard the Tower of London. This London icon still features on every bottle of Beefeater London Dry.” – Beefeater

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsimme myös käymään tehtaan laboratoriossa, jonka erilaisia näytepulloja ja rotavaporia esitellessään Desmond Payne kertoi testailevansa erilaisia tuoteinnovaatioita. Beefeaterhan on tuonut Paynen toimesta markkinoille uusia tuotteita, kuten Beefeater 24:n sekä monia sesonkiginejä, joita on saatavilla vain rajoitetun ajan. Näihin kuuluvat esimerkiksi Summer Edition ja Winter Edition sekä ainoastaan tehtaan myymälästä saatavilla oleva London Garden Gin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tammikypsytyksen tason tarkistus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr. Payne – visiittimme oli aivan mahtava ja erittäin opettavainen, Kiitos. Mr. Payne, Thank you so much for your time and warm hospitality. Visit to The Beefeater Distillery – The Home of Gin – was truly an experience to remember.

 

Kuvat © Kimmo Aho, Pernod Ricard Finland

Vastaa