premiumia pukkaa

premiumia pukkaa

1

Ei hullumpi aloitusketju. Keskellä panimomestari Jyri Ojaluoma Mallaskoskelta, oikeassa laidassa Pietikäisen Mikko Servaalilta (täältä käsin katsottuna) ja vasemmalla Pilsner Urquellin Skandinavian Brand Manager Daniel Persson. Edessä tiivis koulutuspaketti ja luvassa olutta kaikilla mahdollisilla mausteilla – ”why do we believe brands”. Ennen torstain koulutusvetoa kuiten hetken ajan ylitöitä Koskikadun pimenevässä illassa.

2

Sivistystä Rovaniemellä – Tänks Hanna 🙂

3

Torstai

4.1

5.1

Vesi määrittää panimon luonteen, puhtaus & tasalaatuisuus – miksei sama toistu ravintolassa, miksi suomalainen humala ei ”käy” oluen valmistukseen, missä kohtaa tuotantoa oluen mahdolliset makuvirheet syntyvät, millainen on ”tempperamentikas hiiva” jne. – Kiitos Jyri ja Mallaskoski syventävästä opista, ymmärrys lisääntyy koko ajan.

6.1

7

Vehnää sesonkiin ja tankit säilytyksessä väärinpäin, mitä olutta savumuikkujen kanssa, ”kaikki Trappist on luostariolutta, mutta kaikki luostariolut ei ole Trappistia”, mitä se Lambic tarkoittikaan – miten eroaa Trappist-oluesta, mikä tekee tuotteesta kiinnostavan… – Kiitos Mikko ja Servaali, aina yhtä vakuuttavaa.

8

9.1

10

Yksi mielenkiintoisimmista dioista pitkiin aikoihin – ikävä kyllä ihan kaikkea ei voi näyttää 😉

11.1

Nuo ruotsalaiset veljet ne on kauppamiehiä, ei sille voi mitään. Jotenkin ne on vaan rajattoman itseluottamuksensa myötä niin kansainvälisiä sanan varsinaisessa merkityksensä. Educate yourself – just beer!? Thank you Daniel. It was a pleasure sharing your interesting facts, thoughts and professional vision – highly appreciated. Pilsner Urquell

12

13

Mistä tunnistaa hyvän oluen?

14

15

Parempaa kuin rasvaton maito 😉

Näin. Enpä voi oluen ystävänä muuta sanoa kuin, että torstai oli aivan huippupäivä. Omasta mielestä sitä jo muka tietää jotain, mutta aina tulee uutta ja olemassa oleva vaan syvenee ja syvenee – edelleenkin sitä huomaa saavansa, kerta toisensa jälkeen, niitä kuuluisia ahaa-elämyksiä joiden myötä moni asia aukeaa lopullisesti. Olut maistuu taas piirun erilaiselta – yhtä hyvältä tosin kuin aina ennenkin.

Baarimestarit palaavat estradille jälleen viikolla 16.

Kuvat  © Ari Manninen

Vastaa