1000 kurkea ja 1 toive

1000 kurkea ja 1 toive

1

Päälliköt ovat poistuneet rakennuksesta. Takana puolitoistakuukautta ja kuusi perjantaita Lapin AMK:n restonomiopiskelijoiden kanssa. Alun hämmennyksen jälkeen koneet käynnistyivät huipentuen viimeisen perjantain ”ammattiosaamisen näyttöön”, jossa opiskelijoiden itsensä ääneen sanoma toivottavasti konkretisoituisi – ”olemme täällä oppimassa, kiinnostumassa ja innostumassa.” Ja kyllähän se muuttui todeksi ja vielä laadukkaasti. Pyysin myös pitkästä aikaa palautetta koskien omaa tekemistäni. Meneekö sitten ”kevätväsymyksen” piikkiin vai minkä, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis, että teenköhän nyt oikeita asioita oikealla tavalla erilaisesta opiskelukulttuurista tulevien tyyppien kanssa. Takaisin siihen näyttöön – laadi vapaavalintaisen teeman mukainen innovatiivinen juomatuotelista. Tuo mukanasi jotain omaa ja toteuta. Ja tyypithän toteuttivat ja antoivat palautetta.

Mitä meinaatte tänään tehdä, minkä ympärille rakennatte, kuului aamunavaus. ”Hattivatit Karibialla, Japani, Oikea mustikka, Skandinaavinen kookos, Vesimelonista jokivarren tyyliin, Hilloja jängältä, Puolukasta, Pieni kookos kieri Aasiaan, Ananaksesta, Suklaakimara ja Kadonneen puolukan metsästys osa1. 🙂 Annetaan kuvien ja kuvatekstien puhua. Kuka aloittaa?

2

3

Eikö se niin mennyt, että parhaista raaka-aineista…

4

Mitä mitä mitä? 😉

5

6

7 8 9

10

Siitä palautteesta – nukun yöni rauhassa, vaikka pienen akupunktioneulan pistoksen tunsinkin 😉 Joskus se vaan on hyvä kuulla ulkopuolinen näkemys ennen kuin sokeutuu omaan tekemiseen, vähän niin kuin se kuuluisa kaiken osaava baarimestari siellä työpisteellään. Kun tilaisuus oli kysyä, niin kysyin. Mikä oli se ammatillinen juttu joka tältä opintokokonaisuudelta tarttui mukaan vietäväksi? Seuraavassa on muuan vastaus, jotka ainakin omasta mielestä ovat juuri sitä mitä haettiin.

Eri valmistustekniikoiden oppiminen ja se miksi tehdään juuri näin.”

Pomona työskentelystä. Tulee pystyä tuuraamaan suorittavissa tehtävissä ja tietää pysyä poissa jos on osaava henkilökunta töissä.”

Esimiehen pitää ymmärtää alaisia ja antaa vapauksia.”

Tässäkin voi olla joko ihan pxxxx, hyvä tai aivan tykki. Täytyy vaan jaksaa harjoitella, harrastaa ja hakea tietoa. Kun minusta joskus tulee pomo, annan omien mikkojeni olla niitä tykkejä.”

Omien opittujen työtapojen kyseenalaistaminen. Inspiroituminen – uskalsin kokeilla uutta ja yhdistellä erilaisia makuja ja raaka-aineita.”

11

12

13 14 15

Etkö itse alkaisi asiakkaana hymyilemään?

16

17

18

19

20

21

Katseessa ja tekemisessä juuri sitä oikeanlaista intohimoa

Onko ilman intohimoa mitään? Harmaata joo joo jees jees-väkeä ja sinne päin tekemistähän on jo ihan tarpeeksi, aina ollut ja aina tulee olemaan. Antaa läikkyä vaan jos tulemana on se kuuluisa flow, joka toisinaan näyttäytyy myös miinusmerkkisinä läiskähdyksinä. Intohimoton henkilöstö = intohimoton juomatuote? Näkyykö ulospäin 😉 Kaikkein kamalintahan olisi joukko intohimottomia asiantuntijoita luomassa jotain.

22

23

Päälliköt poistuivat, mutta toivottavasti palaavat. Samat naamat jatko-osalle tai ihan uudet. Hyvää kevättä ja tsemppiä jatkoon Jutta, Kati, Teea, Elina, Mira, Niina, Lyydia, Henna, toinen Henna, Panu ja Joni. Potut pottuina 😉

…1 kurki ja 1000 toivetta?

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa