muistikko sokerin?

muistikko sokerin?

1 (1280x853)

Viimeinen vierailija ovesta sisään – Robert Alniti ja Arcus Finland. Asialistalla Bourbonia ja bourbonibourbonia. Nahkaisia nuotteja, small batchejä ja turboboostausta. Mitä on Bourbon-viski, mikä on Bourbonia? Miksi jenkkiviski ei tunnu kelpaavan viskinharrastajille? Suurin osa viskiä juovista asiakkaistahan on viskinharrastajia – fakta vai illuusio, jonka väki tiskin takana on itse kehittänyt, vai… Olisiko ilman amerikkalaisia tammitynnyreitä yhtään mitään? Luvassa jälleen omanlaisensa filosofia ja uudenlainen lähestymistapa baarityöskentelyyn liittyen, yllättäväkin.

2.1 (1280x758)

Päivän kattaus. Laadukkaita Ameriiiiiiikanherkkuja ja viiriäisenmunia – tällainen päivä tänään 😉

2

Mitä on Bourbon? Miksi Kentucky? Näin se päivä lähti liikkeelle ja jo ennestään ”tuttu” tuoteryhmä alkoi avautua ihan uudella tavalla. Mikä on ideaali ikä Bourbonille? Kuinka kauan maissi kestää ikäännyttämistä? Vehnässäkö maissiviskin salaisuus? Kuinka paljon sitä maissia Bourboneissa oikein on – aina saman verran vuodesta toiseen? Kylmä- vai puuhiilisuodatus?

3 (1280x878)

4 (1280x853)

4.1

Eikö tämä ole se tunnetila jota tavoitellaan – miksi nauttia niin pahaa juomaa, että pitää irvistää. Pitäisikö olla kateellinen?

5 (1280x853)

Henkilöstö kiinnostuu ja innostuu juomakategoriasta. Asiakas kiinnostuu ja innostuu samaisesta juomakategoriasta, kiinnostuen samalla ravintolasta ja henkilöstöstä (tuo rahaa?) – olisiko siinä yksi polku jota seurata? Mitä jos pomoa ei kiinnosta?

6

Miten se Edelmanin biisi meni? ”Ja kaikki lukee diddi di diii, ja kaikki lukee…

Milloin tiedon hankinta ja sen omaksuminen menee ns. yli? Mitä tapahtuu kun tiedonjanoinen baarimestari ei enää erota metsää puilta ja menettää kyvyn ajatella kuin asiakas, puhumattakaan siitä kuuluisasta empatiasta, jonka niin kovin moni omaksi ammatilliseksi vahvuudekseen laskee. Mikä on työskentelysi kannalta oleellista tietoa? Kenelle sitä ylivertaista viisautta ja häikäisevää teknistä osaamista jaetaan? Kollegoille, ja heistäkin vain vertaisilleen, jos ovat sinut joukkoonsa nostaneet? Kenelle näitä hommia oikein tehdään – baarimestarilta baarimestarilleko?

7.1

7

8 (1280x853)

8.1

9 (1280x853)

Ei noin voi tehdä! Miksi ei voisi? Tuonhan pystyy perustelemaankin jäiden käyttöön liittyen, jos joku niitä perusteluja sattuisi kaipaamaan – asiakastahan ei todellakaan kiinnosta (ei muuten kiinnosta) valmistustekniikoiden nyanssit vaan hyvän makuinen juoma hymyn ja aidon läsnäolemisen kera.

10

Ihan niin kuin silloin joskus, vuosi sitten, kun aloiteltiin. Mukava perushässäkkä, jossa väistellään ja pikkaisen tönitäänkin – tahtomatta tai tarkoituksella. Uutta ryhmää odotellessa 😉 Haku uuden Baarimestarin eat-ryhmän suhteen muuten on edelleen auki, kiitos mattimyöhäisten = tasapuolisuuden nimissä. Hakuaikaa aina 15.5. asti ja täältä. Baarimestarin eat:n tulevaisuushan on jälleen kansallisesti uhattuna. Aiheesta vielä ihan oma postaus ennen kesälomille lähtöä, vaikka ainakin itse alan jo väsähtää perustelemaan tutkinnon selkeää olemassa olon tarvetta. Aikaa ja energiaa voisi suunnata johonkin muuhunkin kuin ”jokavuotiseen” käden vääntöön ja…

11

Vuosikurssit 2013 ja 2014 sulassa sovussa 😉

12

Kiitos Robert ja Arcus Finland – erinomaisen hyvä veto virkistävän maanläheisen näkemyksen kera 🙂 Jatkuu huomenna ”sinisten klubitakkien” kera.

13

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa