viimeinen rypistys

viimeinen rypistys

1 (1280x853)

Takana 8 tietopuolista lähiopetusviikkoa, 38 työpäivää, 274 oppituntia ilman välitunteja ja 18 asiantuntijavierailijaa. On aika aloittaa viimeinen lähiopetusviikko, järjestyksessään no 9 – vieläkö porukka jaksaa? Vuosi on ollut ihan varmasti haastava ja kuluttava, mutta nyt ollaan jo niin lähellä, että jaksaa jaksaa. Myyntikampanjan loppuraportti valmiiksi ja elinkeinon yhteistyökumppanille – send. Koulutuksen aikainen ammatillinen itsetutkistelu (”portfolio”) Manniselle – send. Onko vielä jotain tekemättä? Tuleeko vielä joku käymään? I don`t like Mondays…

2 (1280x853)

Ennen kuin syvennyttiin aniksen ja vihreiden keijujen ihmeelliseen maailmaan, niin noita inhottavia ja hankalia lukuja. En rupea tässä sen kummemmin ruotimaan, mutta mistä johtuu osaajien inho ja pelko (matematiikkaa ja) laskemista kohtaan? Mistä johtuu, että esimies ei kerro ja avaa lukuja – ymmärtääkö itsekään? Tarvitseeko enää osata laskea kun järjestelmä tekee sen puolestasi, sen kun syötät vaan – menikö tuon mainion teknisen ominaisuuden myötä ymmärrys? Tarvitseeko muka ymmärtää?

3 (990x731)

Näitä hetkiä jää sitten kuitenkin kaipaamaan 😉

4 (1280x853)

5 (1280x853)

Ranskalaisittain vai tšekkiläisittäin vai miten!?

6 (1280x932)

Vedellä vai ilman – makuasioista on turha kiistellä ja syvään juurtuneita tapoja turha yrittää muuttaa. Ei tule onnistumaan, fakta! Mistä tiedät, oletko kokeillut? En, mutta tiedän. Tyytyväisiä ovat, ovat olleet jo viimeiset 10yo. Niinpä niin…

7

8 (1280x884)

Näyttää oikealta – mikä niin, mikä noista? Vapaakaato – tasalaatuista näyttävyyttä työskentelyyn. Maistellaan ja maistellaan, hiotaan ja hiotaan. Samanlainenko? Eläköön kalibroidut ranteet ja trendikäs kapillaari-ilmiö.

9 (1280x705)

Violetta, kadotettu klassikko – aniksestako saisi muka hyvää ja raikasta? Mikä Violetta? Mitä aniksesta muka voi tehdä? Anis on anis ja sillä sipuli. Tunkkainen maku ja pahan makuinen karamelli, ”pilaa” alkoholimitat ja…

10 (1241x849)

11 (1280x853)

Viikko on startannut. Huomenna kylään saapuu tämän porukan viimeinen vieraileva tähti ja päivän aiheena Bourbonit. Viikon asialistalla myös seuraavaa: huippumyyjän ominaisuudet (miksi hävetä sanaa myyjä?), etiketti, tuli valmistus- ja tarjoilutekniikkana, perehdyttäminen ja esimiehen rooli, lisää lukuja – prosenttimerkkejä ja arvonlisäveroja, työyhteisön jäsenenä toimimista, viimeisimmät trendit maailmalta – Lappi ntr… Jossain välissä pitäisi keritä myös porukalla syömään ja ”tarkistamaan” kylän uusin baari. Ei se maanantai enää niin paha ollutkaan – johtuukohan siitä, että oli viimeinen sellainen? Aurinkokin paistaa. Täysi viikko tulossa ja sitten se alkaa olla sitä kuuluisaa lusikkaa vaille valmista. Loppu jo!!!?? Ei – nyt se vasta alkaa 😉

12 (1280x853)

Huomenta Mestarit 🙂

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa