isoja jokia

isoja jokia

1 (1280x904)

Eläköön koulutus, eläköön mahdollisuus kouluttautua – jos meni politiikan puolelle niin menköön. Edellisen Baarimestarin eat-porukan pölyt tuskin olivat kerenneet laskeutua kun tilan valtasi jo uusi opintonsa syksyllä aloittava ryhmä. Yhden päivän pikavisiitin tarkoituksena oli lähinnä orientoitua tulevaan, mutta pianhan se kääntyi ihan oikeasti ammatilliseksi kun ruvettiin miettimään, että mistä sitä palkkaa oikein juomatuoteammattilaiselle maksetaan. Kasassa on jälleen hyvä ryhmä. 12 alaan sitoutunutta jo elinkeinossa pärjäävä tyyppiä, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan, ymmärtää asioita – kuvan porukka (yksi oli reissussa). Tutkinnollakin menee edelleen erinomaisen hyvin ja siihen hakeutuu nykyisellään vain aidosti liikkeellä olevat henkilöt. Kaikki kunnia metsäinsinöörille, joka päätti opetella uuden ammatin – baarimestarin – kun mitään muutakaan ei keksinyt, mutta ei vielä, ei nyt. Ja sinä, joka et vielä tänä keväänä ollut koulutukseen valmis. Ensi vuonna todennäköisesti jo olet.

Mitä se vaatii? Se vaatii täydellistä sitoutumista, intohimoa, aitoa läsnäoloa ja luvatun lunastamista. Niin mikä? No, opintojen menestyksekäs läpi vieminen. Luvassa on ihan varmasti hammastenkiristelyä, ammatillista päänsärkyä, asioiden sumplimista, yllättäviä kiemuroita niin siviilielämän kuin työyhteisönkin taholta jne. Luvassa on oikeasti työntäyteinen vuosi, joka vaatii paljon, ja vaatiminenhan ei ole kiusaamista.

Se kuuluisa ensivaikutelma teki vaikutuksen. Kasassa näyttäisi olevan porukka jonka persoonat täydentävät hienosti toisiaan laidasta laitaan. Tyyppejä jotka ovat tosissaan liikkeellä. Luvassa on hyviä asioita, sen todisti jo ensimmäisen päivän ilmeet ja äänensävyt. Tuskin maltan odottaa tulevaa elokuuta ja viikkoa 35 jolloin tämän porukan kanssa aloitetaan. No, totuuden nimissä maltan kyllä, sillä nyt on kesäloman aika.

2 (1280x951)

3 (1280x830)

4 (1280x853)

Tästä se jälleen lähtee jalostumaan

Kiitos yhteistyökumppanit

Kiitos Teille, jotka jälleen mahdollistitte niin paljon – ilman Teitä tämä ei olisi sama juttu. Jatketaan jälleen ensi lukuvuonna vanhoilla hyväksi havaituilla kuvioilla ja kokonaisuuksilla, uusia suunnitellen ja luoden. TÄNKS 🙂

Kiitos lukijat

Kiitos Teille yksittäisille henkilöille, joita on parhaimmillaan yli 10.000 lukijaa per postaus, ja yhteisöille, jotka seuraatte tätä foorumia. Teille tätä tehdään, ja ehkä vähän itsellekin. Eläköön läpinäkyvyys ja avoimuus. Alan koulutukset eivät voi / saa olla salaisuuksia – asiat on tehty jaettaviksi.

Virtuaalibaari hiljenee kesän ajaksi. Luvassa on kuitenkin muutama reissuraportti kun allekirjoittaneen pitkäaikainen ammatillinen haave vihdoinkin toteutuu. Suuntana on Skotlanti mainion ryhmän täysivaltaisena jäsenenä. Muuan saari, muuan tislaamo – juhannuksen jälkeen kerrottavaa. Pysykää sivustolla 😉

Hyvää Kesää,
Arska

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa