ja suomut tipahtaa

1 (1280x882)

”Morjens tulevat baarimestarit! Salosen Veli Edrington Finlandilta terve. Millainen on teidän suhde viskiin? Hylkäättekö tuotekategorian vain siksi, että ette itse pidä?” Niinpä. Viski – sinä joko tiedät tai et tiedä. Nyt ei enää hyvällä läpällä ja nopeilla moveilla pärjää. Sinä joko osaat tai et osaa, mutta onko viskistä tullut liian vakava juttu molemmin puolin tiskiä? Miksi viski aika usein on, tai sellaiseksi mielletään, pahanmakuisen väkevän alkoholin synonyymi? Miksi aina puhutaan vain Single malteista – omaksutaanko oikeita asioita? Tykkään ja en tykkää, haluaisin tietää enemmän, olen yrittänyt oppia, en itse tykkää…

2

PMMP vai PPM? 40-60, 85-100, vai yli 200 – mallasohrasta vai lopullisesta tuotteesta? 1st fill, 2nd fill, 3rd fill – onko sen väliä? Mitä on turve ja miten se muodostuu? Onko turpeella väliä – ”sammalta ku sammalta”? Lowland, Speyside, Islay, Islands… – ihan sama. Blending – niin? Makuprofiili – niin? Miten?

3 (1280x945)

Veli – jäätävää pedakomiikkaa. Pöllin ihan varmasti – Tänks! 😉

4 (1280x955)

5 (1280x913)

Näin – sitä on tislaaminen!

6

7 (1280x953)

Mitä viskiä? Skottimallasta, irlantilaista, skottiblendiä, amerikkalaista, kanadalaista ja sitten jostain muualta – tässä järjestyksessäkö suomalainen nauttii viskinsä?

8 (1280x1019)

9 (1280x777)

12 (1280x853)

Ja se suhde viskiin – tänään aamulla

”Hyvin epävarma – ei juuri mitään sanottavaa. Tieto viskeistä vähäistä. Meillä on hyvä ja lämmin suhde. Mielenkiintoinen kategoria, tosin ei juurikaan tietoa. Suht vieras tuote johon on halunnut tutustua, mutta ei ole tiennyt mistä aloittaa. En oikein tiennyt mitään ja en kyllä tykännytkään. Hiukan kiinnostaa, mutta ei ole saanut aikaiseksi perehtyä tai käyttää niitä työssä. Viski on minulle osa elinkeinoa, harrastusta sekä intohimoa…”

13

14 (1280x853)

15 (1280x938)

16 (1280x911)

17 (1280x853)

Mystisiä kavereita 😉

18 (1280x883)

Ja tämä on se juttu. Opiskelun pitää totta kai olla totista – ainut tapa tehdä todellisia ammattilaisia!? – mutta samalla hauskaa. Henkilökunnalla hauskaa, asiakkailla hauskaa = fakta.

19

20 (1280x857)

21 (1280x912)

Tehkää jotain kaupallista viskistä – jotain uutta.

22 (1280x810)

23 (1280x870)

24 (1280x1014)

25 (1280x853)

Ja se suhde viskiin – iltapäivällä

”Tajusin kuinka älyttömän loputon maailma viski on, innostuin aidosti. Olo on täyteen ahdettu, mutta moni asia avautui, kiinnostus lisääntyi. Odotan innolla sinuun (lue viskiin) kunnolla tutustumista ja pitkää ja antoisaa matkaa.  Cocktaileihin käyttäminen helpottui kovasti. Nyt ymmärrän paljon enemmän. Nyt tiiän jotain ja tiettyjen mixereiden kanssa se oli hyvääkin. Kiinnostus heräsi ja aion jatkossa käyttää niitä. Perusasiat avautuivat ja knoppitieto lisääntyi. Perustietoa tuli lisää ja asiat päivittyivät…”

Kiitos Veli ja Edrington Finland – aina yhtä antoisaa 🙂 Thank You Veli & Edrington Finland, always a pleasure. You`re invest on our “Masterclass of Bartending” is recognized and highly appreciated. Whisk(e)y – not that easy way of life, learning all the time more and more, starting to understand 😉   

Jatkuu huomenna – ei ppm vaan BPF.

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa