luonnonkaloja vai..?

IMG_3140 (1280x863)

Non ni, sanoisi Nikkanen, kun sisään käveli toinen Jarkko, Pro baarimestari 2016 Jarkko Issukka Bacardi Martini Finlandilta. Edessä parin päivän syvällinen aivojumppa baarityöskentelyyn ja erityisesti vieraanvaraisuuteen liittyen, brändäyksellä ryyditettynä. Kuinka valaistua ja ymmärtää kokonaisuus, erottaa hyvä tekeminen huonosta? Lienee sitä älyllistä ammatillista laiskuutta parhaimmillaan mennä baarimestari edellä, vai? Kuinka brändätä itsensä ammattimaisesti – kuka kuuluu ja miksi Gruppo O:n jäsenistöön, niin hyvässä kuin pahassa? Siinä muuan kysymys heti kärkeen ja otsanahkat alkoivat kurtistua saman tien.

IMG_3151 (1280x762)

IMG_3170 (853x1280)

Kuka on tärkein asiakas – kanta-asiakasko? Sokerista. 15g litralla – mitä saa aikaiseksi puolin ja toisin? Onko muuten globaalin klassikon – drinkin, joka myy itse itsensä kaikkialla maailmassa ja aina samanlaisena – luominen enää edes mahdollista?

IMG_3201 (1280x874)

IMG_3208 (853x1280)

IMG_3214 (1280x893)

IMG_3222 (1280x853)

IMG_3238 (1280x853)

Ginistä. Kaikki sitä käyttää ja kaikki siitä tykkää, baarimesut kuin Penat, mutta tunnetko tuotteen ja tuoteryhmän?

Moi, Tervetuloa!
– Moro! Yksi GT, Kiitos.
Rgr Söör. Gin tonic tulossa, mutta miten se menikään!? Hmmm…

Jäähdyttäisikö tarjoiluastian (”lasin”) typen avulla, vai ottaisiko pakastetun sellaisen vai? Isoja jäitä -30 asteisina vai eksoottisesti noita meidän ”laadukkaita” vakioita? Sulavettä ja sulavettä. Huoneen lämpöistä giniä vai jäähdytettyä kaatosellaista – lämpötilat my… Pitäisikö, uskaltaisiko (mitään merkitystä?) upgreidata? Missä järjestyksessä muuten piti kaataa – eihän silläkään ole mitään merkitystä, eihän!!? Ja tonicvesi – eikö ne ole kaikki samanlaisia? Toimiiko joku tonic muka paremmin jonkun tietyn ginin kanssa kuin joku toinen? HÄ? Mitä!!?? Eihän juomaa voi pidentää ja tonicvettä kaataa kuin yhdellä tavalla. Vitsi, että tämä limupistooli on nopea ja kätevä – tippiä tulossa! Ja sekaan sitrusta, nuo eilen leikatut toimii yhä – eikö toimikin. Jotain muuta – mitä muka!!? Eteerisiä öljyjä, pippuria – käherränkö, raastanko vai? Sitä, että missä vaiheessa asiakas tekee päätöksen uuden GT:n tilaamisesta tai tilaamatta jättämisestä on ihan turha edes miettiä. Aloitetaan aikanaan taas ihan alusta. Kyllä ennen kaikki oli niin paljon helpommin, mutta paremmin? Pyöräytä ite pilleillä, niin ne on sekaisin. Aaaaargh – sehän on vaan yksi saamarin GT.

IMG_3262 (1280x823)

IMG_3278 (1280x828)

IMG_3274 (1280x853)

IMG_3272 (1280x855)

Jatkuu huomenna 😉

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa