taikureita & lonkku-ukkoja

taikureita & lonkku-ukkoja

1 (1280x749)

”Vuosi tulee menemään nopeasti” – ja niinhän se jälleen kerran meni. Lapin matkailuopiston järjestyksessään 7. Baarimestarin erikoisammattitutkinto sai opintonsa valmiiksi, ja mikä hienointa, koko porukka aikataulussa. Jotenkin tuohon ylläolevaan kuvaan, kuten tämän postauksen viimeiseenkin, kiteytyy koko mennyt vuosi – räväkkää ja laadukasta tekemistä ronskin huumorin kera. Paljon naurua ja toisinaan pikkasen hammasten kiristelyäkin, mutta eihän juomatuotteen parissa touhuaminen niin helppoa ole, että suoraan paineltaisiin tutkintotilaisuuteen. Ryhmän viimeinen tietopuolinen lähiopetusviikko meni lähinnä jäähdytellessä. Toisten työpisteitä ja ympäristöjä arvioiden sekä johtajuuden elementtejä availlen. Ohjelmassa oli myös jo perinteeksi muodostunut 12 minuutin rypistys ja Ramos Fizzzzzziiiiiin ravistus. Omalta kohdalta taival tämän ”perheen” kanssa, näissä merkeissä, huipentui omaan ammattiosaamisen näyttöön – olinhan joskus ääneen leuhottanut, että nenä on (lähes) pettämätön ja jokaisen tulee pystyä tekemään omalla työpisteellään silmät kiinni juomasekoitus kuin juomasekoitus. Miten meni, hyväksytty vai hylätty?

2 (1280x853)

Kaikki porukat niin omanlaisiaan…

3 (1280x833)

4 (1280x739)

Ja lähtee…

5 (1280x763)

6 (1280x853)

7 (1280x805)

8 (1280x768)

9 (1280x760)

10 (1280x602)

11 (1280x848)

12

Mikä on muuttunut?

Käsitys elinkeinosta ja sen vaatimuksista on kyllä kasvanut suuresti. Koskaan et voi tietää liikaa asioita ja aina on jotain opittavaa. Vaikka vuosi onkin takana, niin tuntuu etten vieläkään tiedä yhtään mitään, vaikka jotain on kyllä päähän jäänytkin. Aihe on vain niin laaja… Myöskin esimiestoiminta on avautunut, että baarimestarius ei ole pelkkää tykittämistä ja drinkkien tekoa, vaan ihmissuhteita, lukujen pyörittelyä ja uusien ideoiden keksimistä ja ties mitä. Kiinnostus alaa kohtaan on noussut. Vielä kun saisi laitettua uudet tuulet purjeisiin niin hyvä tulee.

Noin se parhaimmillaan menee, noin sen pitää mennä. Omalta kohdalta uutta tuulta purjeisiin tuo Bmeat16-porukka, joka aloittaa opintonsa syksyllä 2016 tutussa ja turvallisessa Toripuistikon 523:ssa. Ryhmä on jo kasassa, mutta vielä pääset mukaan, jos olet tosissaan liikkeellä, sillä haku on auki lähes H-hetkeen ajan hengen mukaisesti. Ammatillinen koulutus on enemmän kuin murroksessa ja ed. mainittukin on vain yksi tulevaisuuden tapa tehdä asioita – ”Tervetuloa koulutukseen silloin kuin sinulle sopii”.

13 (1280x1280)

”No niin Manninen… 😉

14 (1280x647)

15

Näin. Älyttömän isot ja vilpittömät Kiitokset Teille Arvon Yhteistyökumppanit mukana olemisesta. Toistan itseäni joka keväisesti, mutta Te mahdollistatte niin paljon. Kiitos myös Teille, jotka vuosi toisensa jälkeen olette aidosti valmiita ottamaan ammatillisen haasteen vastaan ja lähdette kouluttamaan itseänne, vaikka tiskin takana jo pärjäättekin.

Virtuaalibaari jää nyt kesälomalle, mutta aukeaa jälleen syksyllä uudistuneena uuden baarimesuporukan – 8th – matkaa seuraten. Hyvää Kesää – elokuuhun 🙂

-Arska

ps. Ja se meikäläisen näyttö, josta oikein kupongin sain ja luvan jatkaa valitsemallani tiellä, koostui neljästä osanäytöstä. Osa1: Perustietojen hallinta, joka selvitti kuinka hyvin porukan oikeasti tunsinkaan!!? Osa2: Opiskelijan työn jälki, jossa tunnistettiin juomasekoituksen perusteella sen valmistaja. Todella haastavaa, vaikka kuinka yritit tulkita vinkkejä. Osa3: Tuotetietouden ”alkeet” – se siitä täydellisestä nenästä! ja Osa4: Klassikon (”Cosmopolitan”) valmistaminen silmät sidottuna – helppoa. Luulivat etten osuisi ja muutenkin 😉

16 (1280x809)

Kuvat © Ari Manninen