Lapin drinkkimestari

Lapin drinkkimestari

1 (1280x1025)

Antti Rita-Luopa Bar Ihkusta Lapin Drinkkimestariksi. Lapin parhaat drinkkien valmistajat kokoontuivat 6.2. Leville Bar Ihkuun, missä kilpailtiin neljästoista Levi GP Lapin Drinkkimestari -kilpailu. Sen järjestivät baarimestari Juha Yli-Rahnasto Lapland Hotelsista ja ravintolapäällikkö Marko Muttonen Panimo Pub Levistä, ja sitä sponsoroivat Bar Ihku sekä Altia Oy. Illan isäntänä ja tunnelman ylläpitäjänä toimi Altia Akatemian valmentaja Mikael Karttunen.

2 (720x1280)

3 (1280x842)

Ennen kisan käynnistymistä osallistujat valmistelivat paikan päällä koristeet drinkkejä varten, ja kun Finlandia-hymni kajahti soimaan merkiksi kilpailun alkamisesta, tunnelma kohosi kattoon. Osallistujia koitoksessa oli ympäri Lappia, joten kysymyksessä oli niin ravintoloiden kuin keskustenkin välinen kilpailu, jossa yleisö kannusti villisti suosikkejaan. Ready,steady, shake -komennolla kisapöydissä alkoi tapahtua. Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa neljä samanlaista drinkkiä kymmenessä minuutissa ennakolta määriteltyihin alkoholeihin pohjaten.

4 (1280x720)

5 (1280x941)

Lapin Drinkkimestari -kilpailun järjestäjä Juha Yli-Rahnasto sekä tarinakisan voittaja ja drinkkikisan kakkonen Mira Pyy kisatunnelmissa.

Kilpailijoita pyydettiin ilmoittautumisen yhteydessä kertomaan drinkistään tarina, ja tuomaristo valitsi niistä parhaaksi Levi Restaurantsin Mira Pyyn kertomuksen Väylä-drinkistään. Hän lainasi siinä Samuli Paulaharjua ja toi esiin huolensa Lapin vapaana virtaavien vesien ja lohen puolesta. Pyy sai itse kilpailussa yhdeltä tuomarilta täydet 50 pistettä ja sijoittui siinä toiseksi.

6 (1280x1109)

Antin hämmentävä omenadrinkki. Voitostaan silminnähden yllättynyt, jopa ällistynyt Antti Rita-Luopa Bar Ihkusta oli antanut luovuuden kukkia ja tarjoili I have an apple -drinkkinsä innovatiivisesti koverretusta omenasta. Tekotapana hän käytti murskausta ja hämmennystä, ja luova esillepano aiheutti jälkimmäistä myös tuomaristossa sekä yleisössä. Juomaansa Antti käytti limen makuista vodkaa, aprikoosilikööriä, murskattua tuoretta omenaa, ananasmehua, omenasiirappia, seljankukkasiirappia sekä tuorepuristettua sitruunamehua. Hän tarjoili kokonaisuuden puulautaselta ja kiinnitti omenan alustaansa hunajalla. Lautasen Antti koristeli Dajm-murskalla ja kruunasi drinkin omenan kannella. Kun juontaja tiedusteli, lähdettiinkö kilpailuun voitto mielessä kaikki peliin laittaen, Antin vastaus oli selkeä. – Ei lähdetty, enkä osannut edes kuvitella että se osuisi kohdalle, mutta hyvältähän tämä tuntuu. Vähän sekainen olo on juuri tällä hetkellä. Kiitos kaikille, jotka olivat apuna drinkin kehittelyssä ja maistelemassa sitä testivaiheessa. Myös asiakkaat pääsevät maistelemaan sitä jatkossa myös Ihkussa, kylläkin eri tavalla tarjoiltuna. Omistan tämän voiton äidilleni, joka täyttää tänä vuonna 60 vuotta, voittaja sanaili.

7 (1280x893)

Vasemmalta oikealle, kisan kolmas Toni Syrjälä Bar Ihkusta, voittaja Antti Rita-Luopa Bar Ihkusta sekä kisan kakkonen Mira Pyy Levi Restaurantsista.

– Kilpailijat olivat selkeästi menneet juomia suunnitellessaan mielessään keittiöön ja ajatelleet kuten kokki. Sanoisinkin, että oikea tapa drinkin valmistuksessa on löytää ensiksi oikeat raaka-aineet ja valmistaa niistä kokonaisuus, johon lisätään lopuksi vodka. Luovuutta oli käytetty sekä koristelussa että raaka-aineissa. Oli loistavaa olla tuomaroimassa tätä kisaa, sanoi tuomariston puheenjohtajana toiminut Finlandia Vodkan Global Brand Mixologist Pekka Pellinen.

Voittaja Antti Rita-Luopa Bar Ihkusta sai palkinnoksi matkalahjakortin, tuotepalkintoja ja oikeuden käyttää Lapin Drinkkimestari -titteliä seuraavaan kilpailuun saakka.

Teksti ja kuvat © Timo Koivisto, Juha Yli-Rahnasto