”devil is in the details”

”devil is in the details”

1

Baarimestarit, tulevilla mesuilla ryyditettynä, paikalla taas. Vierailevana tähtenä Lapin oma poika, Välitalon Pekka Pernod Ricard Finlandilta. Agendalla brändien kanssa touhuamista, mutta erityisesti paljon puhetta ajatuksen kera baarimestariudesta. Millainen se baarimestarin ammatti on – mitä vastaat? Baarialalla ja baarimestareillahan menee Suomessa juuri nyt paremmin kuin koskaan, mutta mitä se elämä baarimestarina oikeasti on? Yhtä juhlaa? Elätkö sinä ”baarimestarikuplassa”?

2

3

Opettele työsi A B C ja mieti olet oikeasti valmis ottamaan seuraavan askeleen ja etenemään. Aloita alusta, älä kiirehdi, ole asiakaslähtöinen, avoin ja utelias, mene someen, tee jotain muutakin, verkostoidu, ole aktiivinen, nauti, älä ota itseäsi liian tosissaan, ole nöyrä…

4

Ketä ja mitä baarimestari markkinoi – tiedätkö oman roolisi?

5

Tiedätkö minkä alan kanssa toimit ja miten tämän alan kanssa toimitaan?

6

Tuote vai hyvä fiilis edellä – siinäpä jälleen pulma. Miksei molemmat rinnakkain?

7

Miten menet työssäsi – fiilisellä vai selkeällä tavoitteella kohti hyvää elämää. Go with the flow vai katse pikkasen pidemmälle?

8.1

”Hauskaa ei saa kuin pitämällä!” –Erno Vainanen, kuuluisa Sawolainen tekijä

8

9

Baarityöskentely on suuria tunteita – mikä on sinun näkemys tai jopa filosofia johon työskentelysi pohjaa?
10

”Jos sitä jämähtää, niin sitä jämähtää!”

11

Haasta, kyseenalaista, pyöritä…

12

”Kukaan ei pilaa päivääni ilman lupaani.”

13

Palvelusta – on palvelija jonka on palveltava. Tuo on asiakas ja sille pitää antaa juttuja. Siinäkö tämäkin meni pieleen? Mitä se ”hostmanship” oikeasti ja oikeastaan tarkoittaa? Miksei hostmanship ole itsestään selvyys?

14

Henkisesti haastava ammatti – mitä tarkoittaa? Oletko oma itsesi vai näytteletkö – onko sillä merkitystä?

15

16

Millaista on hyvä ammatillinen nörttiys – unohtuiko asiakas?17

Mikä vie baarimestarin uskottavuuden – kuinka olla baarimestari?

18

19

Jäät – hyvästä vedestä tulee hyvää jäätä. Juomat tehdään jäillä – onko jäät sinun kohdallasi se kuuluisa heikoin lenkki? Minkä kokoisia ja kovuisia, sulavedellä merkitystä…

 20 (1280x853)

Voittajan on edelleen helppo hymyillä 😉

Kiitos Pekka ja Pernod Ricard Finlandloistava koulutuspäivä todellisen näkemyksen kera. Me Kiitämme suuresti. Tekniikanhan oppii kuka vaan ja tuotetietoudenkin omaksuu kuka vaan, mutta mitä jos pitää vielä opetella olemaan mukavakin? Voiko olla oikeasti yhtä aikaa mukava ja oikeasti taitava – miksei voisi? Se todistettiin taas, eikä se ole kiinni viittimisestä. Jatketaan harjoituksia!

21

Kuvat © Ari Manninen