voisiko meillä mennä viiniä?

voisiko meillä mennä viiniä?

1 (1280x853)

On asiakkaita, jotka juovat vain viiniä. Heille kelpaa vain viini. Viinin perusteet, ja pikkasen enemmänkin, porukalla oli jo hanskassa, joten ei kuin syvemmälle. Vieraana Katariina Immonen Winestatelta ja agendalla mm. kuka valitsee baarin viinit ja mitä on otettava huomioon. Kenen vastuulla on mitä viiniä baarissa myydään – onko sinulla mahdollisuutta vaikuttaa jos haluat? Jääkö viini baarissa juomatta koska ei ole vaihtoehtoja?

IMG_8099 (1280x806)

Mitä on viiniosaaminen ja tarvitaanko sitä? Faktahan kuitenkin on, että viini on asia joka koko ajan nousee. Viiniä juodaan ja sen kulutus on niin paljon enemmän kuin 10 vuotta sitten. Kuka sitten päättää mitä viinejä baarin valikoimassa on ja miksi – tiedätkö? Pääsetkö vaikuttamaan ja miten saada joku tuote yrityksesi valikoimaan? Mistä kaikki alkaa?

IMG_8100 (1280x878)

Sopimukset – mitä sopimuksia meillä on olemassa ja tunnetko niiden sisällöt? Oletko nähnyt ne? Ilmainen vinkki: sopimusten pitäisi kiinnostaa. Onko meillä pelkkä tukkusopimus vai sen rinnalla myös maahantuojasopimus tai sopimuksia? Suoratoimitus maahantuojan kanssa on nouseva trendi etuineen, mutta mitä se tukkusopimus pitää sisällään? Niin, sopimuksethan tehdään sen takia, että molemmat osapuolet hyötyvät. Kun tunnet sopimukset, niin oma kädenjälkesi alkaa ihan varmasti näkyä työssäsi.

IMG_8114 (1088x1280)

Löytyykö baarista viinilista? Onko se suppea, vanhanaikainen ja tylsä – millaisen mielikuvan se luo? Mitä kuluttaja, joka ostaa baarissa viiniä, yleensä ostaa? Useimmiten naishenkilöitä, jotka haluavat valkoviiniä ja kuohuviiniä, eikö? Löytyykö baaristasi astetta parempaa valkoviiniä vaihtoehdoksi (vinkki no2)? Mitä? Raikasta, rapsakkaa, hapokasta ja kuivaa Rieslingiä huilussa. Roseeta, joka on juuri nyt iso trendi Ruotsissa. Nyt Ruotsissa, vuoden kahden kuluttua meillä, vaikka näkyykin jo Haaparannalla. Tarvitaanko roseeta? Tarvitaan ainakin Lapissa. Kenelle? No briteille.

IMG_8125 (871x1280)

IMG_8137 (1280x853)

Käännä ajatuksesi ”meillä ei mene viiniä” – voisiko meillä mennä viiniä. Piccolo-pakkauskoko on usein perusteltua, mutta mitä on sisältö? Mitä baariin? Kuplia – pari erilaista. Hedelmäinen helppo valkkari ja rinnalle pikkasen arvokkaampi Riesling. Easy going marjainen, lempeä ja pehmeä ”dokattava” punkku ja rinnalle täyteläistä. Roseeta? No, ainakin hotellin baarissa. Ja se luomuviini – tarvitaanko?

…Kuivat asiat ovat muotia, mutta mitenkä puolikuivat? Otatko puolikuivaa? – En. haluan kuivaa. Ja oliko sokeria 😉

IMG_8139 (853x1280)

Baarin viinivalikoima uusiksi – keneen otan yhteyttä? Kartoita, kysy ehdotuksia ja ota yhteyttä maahantuojiin ennen alan messuja. Miten edetään messuilla!!? Viinilläkin tulee olla tarina – miksi?

…kierrekorkki – ”No big deal!”

IMG_8156 (853x1280)

Mikähän mahtaa olla varastoitavien viinien osuus kaikista Suomessa myytävistä viineistä ja kuinka paljon Suomessa juotavista viineistä tulee Chilestä?

IMG_8159 (836x1280)

Kyllä – baarimestarin taitosalkkuun kuuluu myös hyvän tasoinen viiniosaaminen ja viinin seuraaminen. Ilman viiniosaamista esim. ruoan kanssa touhuaminen alkaa nykyisellään olla aika mahdotonta. Kiitos Katariina ja Winestate 🙂 – erinomainen koulutus, erinomaista ajatustenvaihtoa. Opittiin paljon ja saatiin samalla uusia kulmia lähestyä viiniä. Ajatus viinistä, olennaisena osana modernin baarin juomatuotetta, jalostui jälleen.

Tutkinto etenee ja loppusuora häämöttää jo. Osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan – näyttöjä annetaan ja arvioidaan. Jälleen kerran vuosi on mennyt nopsaan. Samalla kun tämä porukka lähestyy maalia, alkaa uusi syksyllä opintonsa aloittava vihoviimeinen baarimesuporukka hahmottua. Jatketaan kuitenkin vielä lauteilla olevan ryhmän kanssa jälleen viikolla 17. Tuolloin painutaan hyökynä elinkeinoon työpisteiden ja miljöiden kimppuun.

Kuvat © Ari Manninen