transfer your passion…

transfer your passion…

Täydellistä, ainutlaatuista, aitoa jne. ym. – kuinka pitää tuo ääneen luvattu lupaus, joka päivä ja joka ikinen työvuoro? Tuntevatko asiakkaasi olevansa lomalla, tiskillä piipahdetun katkeron ajan, tai jopa koko illan ajan. Mitä jos pystyisit siirtämän oman ammatillisen intohimosi asiakkaille ja vieläpä yrityksesi liikeidean ja palvelukulttuurin puitteissa? Uskotko tekemiseesi vai tyydytkö huijaamaan – tietääkö asiakkaasi miksi valitsit juuri tämän tai tuon? Ja porukka kuunteli ja jaksoi, kun vieraaksi saapui karismaattinen Nicolas Olianas Fratelli Brancalta Milanosta. Aikaisemminkin oli jo menty syvään päätyyn, mutta nyt sukellettiin syvemmälle kuin koskaan…

“Knowledge with curiosity is our weapon, but how to use it…

Mikä sinun ammatillinen tarina on – tyytyväinen? Ymmärrätkö ammattiasi ja oman roolisi – pitäisikö? Kohtaavatko suunnitelmat todellisuuden?

“Bar job is my life – life is too important to waste time…

Sinä vaikutat ihmisten valintoihin…

Katkeroista. Yrtit & mausteet – vähän kuin pikkumuksut ekaa päivää koulussa = sotku. Anna aikaa ja… Suu on suunniteltu makealle, etsimään makeutta, mutta mehän tykkäämme valheista. Maistammeko enää oikeita asioita? Nose makes you travel…

”Bitteri on cocktailissa vähän kuin valli poolipöydässä…

3 siemaisun taktiikalla…

Miksi muuten vanhoissa klassisissa resepteissä on (lähes) aina sitruunaa, ei appelsiinia?

Perusjuttuja, mutta mitä on vermutti ja milloin baarisi vermuttipullot on avattu? Vermutti on cocktailien fiilis = Tervetuloa! Jos baarissasi seisoo avattuja pulloja viikoista vuosiin, ja mietit – vieläköhän tuote on kunnossa, niin kannattaisiko alkaa tehdä jotain muuta?

”Tämä on toinen kerta kun näen lunta, ensimmäinen oli kun lensin Alppien ylitse…

Mitä eroa on erinomaisella ja luksuksella – onhan erinomainen tarjolla kaikille?

“Fight for your right to be a bartender…

”Satisfaction when you learn something new…

Olihan päivä. Onhan se upeaa kun ei tarvitse paukutella henkseleitä ja todistella mitään. Senkun vaan on aidosti läsnä, jakaa näkemyksensä vision kera ja kohtelee muita vertaisinaan – sitä oli Nicolas. Hankala kirjata mitään jäätävää loppuraporttia päivästä – paikalla olleet tietävät mitä tarkoitan. Kiitos Interbrands Wines & Spirits, Sami ja Juho, kun toitte Nicolaksen Lappiin ja Rovaniemelle. Tämänmoiset ”koulupäivät” jos mitkä rakentavat tyyppien ammatillista identiteettiä ja auttavat uskomaan itseensä, jaksamaan. Hetken varmasti vie purkaa päivän saldo, mutta kun se aukeaa, niin…

Nicolas and Fratelli Branca – Grazie 1.000.000. What a wonderful and meaningful school day with you and the guys from Interbrands Wines & Spirits. I can`t Thank you enough Söör, for sharing your professional vision with our Master Class of Bartending. The way you were present and shared your professionalism and thoughts of this craft was something truly special. It came from your heart, and we felt it. Highly appreciated. Herbs & spices together – first a real mess, but later on (hopefully) perfect balance, just like bartending. Takes time to understand your craft and role, but when you get it…

.

Kuvat / Pics © Ari Manninen