maalta, mereltä vai villistä lännestä?

maalta, mereltä vai villistä lännestä?

Baarimesuille menee hyvin, paremmin kuin koskaan. Pikkasen on pitänyt tökkiä, mutta taas rullaa. Näyttösuunnitelmia syntyy ja näyttöjä annetaan, myyntikampanjat myyvät ja homma etenee. Vaan mitä tänään? Aamun yleisen osuuden jälkeen vieraaksi saapui Eetu Topo (Ägräs Distillery ja Arcus Finland) ja aiheena outo väkevä alkoholi, joka löytyy ”jokaisesta ravintolasta” – mutta mitä sillä oikein voi tehdä, miten sitä käytetään? Jep, se on akvaviitti. Kuinka moni juomatuotteen parissa työskentelevä ammattilainen voi käsi sydämellä sanoa tuntevansa akvaviitin…

Kuminaa ja tilliä meripihkalla, vai molempia? Pyöreää havupuuta lakulla? Perunasta… Kuinka lähestyä akvaviittia – rommin kautta?

Kaikki akvaviitti on samanlaista, joten ei muuta kuin pakkaseen!? Niinkö…

Akvaviitti ja aasialainen sapuska, inkivääri, omena, kahvi & tee, punaisia marjoa ja mustikkaa… – Joko alkoivat kellot soida, ainakin meillä täällä Lapissa 😉

Kokeillaanpa yhtä juttua…

Sadonkorjuujumalia kaikki…

Kiitos Eetu, Ägräs Distillery & Arcus Finland – Akvavit Roadshow ja päivitys aiheesta tuli kreivin aikaan. Homma selkeni ja ”akvaviitti palautui” 🙂 Kyllä, akvaviitti on niin paljon enemmän kuin vain väärässä paikassa säilytyksessä (pakaste) oleva yksioikoinen väkevä alkoholi. Itse asiassa se on oikeasti monikäyttöinen elämän vesi, joka vaan täytyy löytää, ja viimeistään siinä vaiheessa kaikkien huulilla kun porukka tiskin paremmalla puolella (kumpi puoli?) kyllästyy giniin. Niin, kuka sen sanoo, että esim. aperitiivi ei saa sisältää sokeria!!? Oliko se tilliliha oikeasti pahaa ja miten se muka liittyy akvaviittiin? Jep – on aika ottaa digestiivi uusien vieraiden kera. Jatkuu huomenna…

 

Kuvat © Ari Manninen